Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Izložba radova Nikosa Arvanitidisa “Uranjanje u krug” biće otvorena u petak, 12. januara, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

 

kulturni centar
Kulturni centar Zrenjanina

 

Period nastanka radova, koji će biti predstavljeni zrenjaninskoj publici, jeste od 2014. do 2017. godine. Reč je o gravurama i slikama na metalu i instalacijama u prostoru.

 

Njegove gravure i slike na metalu zasnivaju se na ikonografskoj tradiciji apstraktnog eksprezionizma i ideji  o izražavanju unutrašnjih stanja i/ili osećanja u jednom singularnom, neponovljivom i kreativnom činu. Autor favorizuje kružnu formu kao polje intervencije i igre, sa kombinacijom amorfnih i geometrijskih oblika.

 

Nikos Arvanitidis je rođen u Novom Sadu, 1976. godine. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku grafika u klasi profesora Zorana Todorovića. Godine 2009. magistrirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku grafike, sa magistarskom temom pod nazivom “Krug”.

 

Autor trenutno radi kao vanredni profesor na odseku grafike Fakulteta umetnosti u Zvečanu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi.

 

Izložba će biti otvorena do 26. januara.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*