Jump to the website Jump to the website

MUŽLJA – Maturanti, štićenici Doma učenika “Emaus” i Devojačkog internata “Satmari Karolin” iz Zrenjanina, već treću godinu zajednički proslavljaju svoje punoletstvo i kraj jednog važnog perioda u životu, kraj srednjoškolskih dana.

 

bal maturanata

 

Tradicionalni bal maturanata održan je u Domu učenika u Mužlji. Svečanost je počela misom, uz prisustvo štićenika domova i njihovih roditelja, a zatim je nastavljena u novoj sali za fiskulturu.

 

Ove godine je deset devojaka i dvadesetčetvorica mladića prvo zaplesalo valcer, nazdravili su uz šampanjac i pogledali prigodan program koji su za njih i o njima sastavili mlađi štićenici domova.

 

bal maturanata

 

Dom učenika “Emaus” izgrađen je u dvorištu katoličke crkve, a njime upravlja otac Stojan Kalapiš, paroh u Mužlji. Devojački internat su osnovale časne sestre iz reda Naše Gospe, i njime upravlja časna sestra Julijana Konc. Obe institucije su od izuzetnog značaja za opstanak srednjoškolskog obrazovanja na mađarskom jeziku, jer tokom školske godine u njima borave učenici sa područja celog Banata.

 

Svečanost maturanata je ove godine uvrštena u prekogranični IPA projekat koji zajednički ostvaruju Devojački internat “Satmari Karolin” i Katolička kuća (Katolikus Ház) iz Segedina.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*