Društvo YTOP

NAUTIKA SVE POPULARNIJA U OVOM DELU BANATA

izgradnja marina

ZRENJANIN – Nautički klub “Begej” trenutno broji 120 članova i iz godine u godinu nautičara je sve više. Pre nekoliko dana zrenjaninski nautičari registrovali su privezište na Tisi i tako postali jedino registrovano privezište na ovoj reci na celom toku kroz Srbiju.

 

nautika

 

– To je prvi korak do registracije prave marine – kaže za portal zrenjaninski.com Saša Popov, predsednik Nautičkog kluba “Begej”. – Nautika je postala veoma popularna i zaista je na našim rekama, pre svih na Tisi, sve više plovila. U našem klubu je najpre bilo više čamaca, a sada je sve više brodića pa i manjih jahti. U klubu bi moglo biti i više članova, ali mi više za to nemamo kapaciteta.

 

Ako bi se izletište na Tisi uredilo bar kako je nekad izgledalo, smatra Popov, potencijali ovog dela Banata za razvoj nautičkog turizma bili bi neprocenjivi.

 

– Izletište je trenutno u vrlo lošem stanju – kaže Popov. – Teško je pričati o bilo čemu ako nemate uređene toalete. Mi kao nautički klub imamo i ideje, a čak i pripremljene projekte i nadamo se da će nešto od toga biti i realizovano. Ipak, u ovu priču morala bi da se uključi Turistička organizacija ili neka od državnih institucija kako bi se rešila i imovinska, ali i druga pitanja u vezi sa izletištem – smatra Popov.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • ko da pomogne ?! iz Turističke organizacije ili gradske uprave, hm…. pa oni nemaju vremena od sedenja u toku radnog vremena po gradskim baštama…. Samo smišljaju kako da napune džepove, sad još kada shvate kako ste vi svoju priču proširili pa vam uvedu nove namete, poreze…. neće vas 10 opstati… a iz državnih institucija samo trljaju ruke.

  • A, OVO “IZLETIŠTE” SE NALAZI NA TERITORIJI K.O. ELEMIR, KOJE SE, NA ŽALOST, “NIŠTA NE PITA”, A, NI NE INTERESUJE SE, A, MOŽDA NI NE ZNA, DA JE TO NJIHOVA TERITORIJA!!!??? DALJE, NIZVODNO JE TERITORIJA K.O. S. ARADAC ITD, KO MUŽLJA, A, ZRENJANIN NE “IZLAZI” NA TISU!!!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz
FAM