Jump to the website Jump to the website

BEOGRAD – Po statističkim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije, objavljenim u poslednjem biltenu, u 2017. godini broj nezaposlenih u Vojvodini smanjen je za 26.343 lica.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje
Nacionalna služba za zapošljavanje

 

Naime, na kraju 2016. godine na evidenciji nezaposlenih u Vojvodini bilo je 160.557 ljudi, a istog meseca pre dve godine 134.214.

 

Prema tim podacima, dobre rezultate u smanjenju broja nezaposlenih beleži srednjobanatska oblast, gde je za godinu dana zaposleno 3.801 osoba, pa je tako u decembru prošle godine na evidenciji nezaposlenih u našem regionu bilo 13.137 ljudi, a godinu dana ranije 16.938.

 

Od ukupnog broja nezaposlenih u Vojvodini, najviše je nestručnih, odnosno lica s prvim stepenom stručne spreme.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa


Broj komentara 2 za : “STATISTIKA TVRDI DA JE SMANJEN BROJ NEZAPOSLENIH

  1. Dokle laži i prodavanje magle? Da je tako kako statistika kaže, ne bi toliko mladih odlazilo u beli svet radi posla. Ova vlast zna da se služi propagandom i demagogijom za rad svog opstanka i svojih interesa. Ja samo znam da Zrenjanin propada i siromaši i da mladi napuštaju svoj grad!

  2. Ko god moze ide u madjarsku od 18-60 godina …nazalost prr par dana je jedan stariji covek doziveo infrakt i umro na radnom mestu…dosao je da zaradi staz za penziju 🙁

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*