Sport

Zrenjaninski đaci uspešni u finalu Sportskih igara mladih (Foto)

Sportske igre mladih

Na 5. državnom finalu manifestacije Sportske igre mladih, održanom na Adi Ciganliji, Zrenjanin su predstavljale ekipe u šahu, odbojci, odbojci na pesku, basketu 3×3, igri između dve vatre i fudbalu.

 

– Zabeleženi su i dobri rezultati, pa je tako drugo mesto u šahu zauzeo Branislav Parkajić, čiji trener je Saša Samolovac. U odbojci na pesku drugo mesto izborila je ekipa “Vuk Karadžić” u sastavu Luka Paunov i Milan Jovanović, a njihov profesor je Miroslav Molnar. Treće mesto u odbojci zauzeli su dečaci iz ekipe “Njegoševci” u sastavu Stefan Nister, Petar Kerčov, Đorđe Ljujić, Đorđe Šušić, Nikola Salapura, Nikola Pavlović, Bogdan Markov, Dalibor Panjković, Andrej Dobrovoljski, Nikola Medić, Filip Popov i Ognjen Pejački a njihov trener je Darko Jančić – kaže Jovan Lekić, sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina.

 

Sportske igre mladih

 

On napominje da su, po propozicijama Sportskih igara mladih, takmičari i njhovi treneri iz šaha i odbojke na pesku, izborili pravo da učestvuju na regionalnom finalu, koje će se održati u Splitu od 20. do 26. avgusta, gde će predstavljati grad Zrenjanin i Srbiju. Tom prilikom, odmeriće snage sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

 

Sportske igre mladih

 

Ovu manifestaciju, kao i učešće zrenjaninskih takmičara, podržao je Grad Zrenjanin, koji je za njih, pored ostalog, obezbedio prevoz do Beograda i nazad.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM