• Zrenjaninci su ponosni, Filip Bartole doneo Srbiji prvu medalju!

    Filip Bartole, član sportskog kluba Hendi sport iz Zrenjanina, doneo je prvu medalju Srbiji na Specijalnoj olimpijadi koja se održava u Abu Dabiju.   Filip je osvojio srebrnu medalju u atletici, u trci na 200 metara. Ovaj Zrenjaninac je svestrani sportista i već je na specijalnim olimpijadama osvajao medalje za Srbiju.   Filip se sinoć javio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninci su ponosni, Filip Bartole doneo Srbiji prvu medalju!

    Filip Bartole, član sportskog kluba Hendi sport iz Zrenjanina, doneo je prvu medalju Srbiji na Specijalnoj olimpijadi koja se održava u Abu Dabiju.

     

    Filip je osvojio srebrnu medalju u atletici, u trci na 200 metara. Ovaj Zrenjaninac je svestrani sportista i već je na specijalnim olimpijadama osvajao medalje za Srbiju.

     

    Filip se sinoć javio mami iz Abu Dabija.

     

    – Presrećan je! Kaže da je ovo tek prva medalja i da je otišao po tri – kaže za portal zrenjaninski.com Radinka Bartole, Filipova mama. – Filip se jako raduje svakoj medalji i potpuno je uveren da će osvojiti medalju i na 100 metara i u štafeti.

     

    Filip svakog dana trenira, i to sam.

     

    – On obožava sport! Svakog dana trči do Motela, tamo trenira. Najviše voli fudbal. Sa reprezentacijom je osvojio evropsko prvenstvo. Ali, dobar je u svakom sportu. Čula sam se i sa trenerom Borislavom Nuhanovićem, svi su presrećni. Kaže da je tamo ludilo – priča Radinka Bartole.

     

    Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura čestitao je Filipu osvajanje medalje.

     

    – Grad iz godine u godinu ulaže iz budžeta sve više novca za klubove u kojima se sportom bave osobe sa invaliditetom, i to daje rezultate. Veoma smo ponosni na naše sportiste koji ime grada pronose širom sveta i svuda dostojno predstavljaju i našu zemlju i naš grad – izjavio je za portal zrenjaninski.com Simo Salapura.

     

    U reprezentaciji Srbije ima još članova Hendi sporta. To su Olga Ramadani, Jovana Rakić, Anja Ostojić i Jovan Pavić (UNIFIED odbojka), kao i Vesna Kovačev, Valentina Manojlov i Ivan Živkov (atletika). Sa njima je i njihov trener Borislav Nuhanović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Filip je fantastičan! Ipak, ovo nije prva medalja za Srbiju, ima ih još nekoliko 😉

    2. Filipe očekujemo bar još jednu medalju ako Bog da ovog puta zlatnu. Mada i ova sija kao zlatna. Svaka čast kume moj

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport