• Zrenjaninac Luka Šari zadužio dres OFK Beograda

    Svojevremeno je reprezentativac Srbije i aktuelni igrač kineskog Gvangžua, defanzivac Duško Tošić, iz zrenjaninskog Proletera prešao u OFK Beograd, odakle je, nekoliko godina kasnije, otišao u francuski Sošo, a zatim gradio karijeru u više inostranih klubova iz Nemačke, Engleske, Španije i Turske.   Tragom starijeg sugrađanina krenuo je i petnaestogodišnji Zrenjaninac Luka Šari, koji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninac Luka Šari zadužio dres OFK Beograda

    Svojevremeno je reprezentativac Srbije i aktuelni igrač kineskog Gvangžua, defanzivac Duško Tošić, iz zrenjaninskog Proletera prešao u OFK Beograd, odakle je, nekoliko godina kasnije, otišao u francuski Sošo, a zatim gradio karijeru u više inostranih klubova iz Nemačke, Engleske, Španije i Turske.

     

    Tragom starijeg sugrađanina krenuo je i petnaestogodišnji Zrenjaninac Luka Šari, koji je ovog leta zadužio dres OFK Beograda, u kategoriji mlađih kadeta. Oni koji prate razvojni put ovog momka kažu da će, ukoliko nastavi vredno da trenira i bude požrtvovan na travnatom terenu, dostići slavu kakvu imaju stariji fudbaleri potekli iz grada na Begeju, poznatog kao rasadnik veoma talentovanih sportista u raznim vrstama sportova.

     

    Luka je rođen 15. januara 2003. godine u Zrenjaninu, i završio je Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“, koja se nalazi u najmnogoljudnijem gradskom naselju Bagljaš. Završio je prvu godinu srednje ekonomske škole, smer za turizam, a onda je školovanje nastavio u Turističko – ugostiteljskoj školi na Zelenom vencu, u Beogradu.

     

    – Fudbal treniram od svoje šeste godine. Počeo sam u Fudbalskom klubu Petlić, a zatim sam igrao u Bambiju i Radničkom, klubovima koje vodi još jedan moj poznati sugrađanin, čuveni fudbaler Zoran Tošić – priča za portal zrenjaninski.com Luka, inače angažovan na poziciji zadnjeg veznog igrača.

     

    Ljudi iz OFK Beograd primetili su talenat koji Luka poseduje i nakon probne utakmice protiv BSK iz Borče nije im trebalo dugo da odluče da mladom Zrenjanincu ponude plavo – beli dres.

     

    – To je zaista velika čast i trudiću se da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Moja želja je, inače, da jednog dana zaigram za reprezentaciju Srbije i da u nacionalnom dresu nastupim na svetskom prvenstvu. Daću sve od sebe da ispunim snove – kaže Luka, kome su uzori Nemanja Matić i Andres Iniesta, a koji bi voleo da jednog dana zaduži dres Vest Hema, Rome ili Barselone.

     

    Do tada, moraće vredno da radi i da bude posvećen onome čime se bavi. A za sada je, izuzme li se školovanje koje želi da privede kraju, stopostotno posvećen fudbalu.

     

    – Treninge imam četiri puta nedeljno, dok ne odem na pripreme 29. jula u mestu Brzeće, blizu Kopaonika. Tada ću imati treninge dvaput dnevno – ističe ovaj momak koji čak i slobodno vreme provodi gledajući fudbal.

     

    Luka Šari

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport