Sport

ZRENJANIN DOMAĆIN EVROPSKOG PRVENSTVA ZA KOŠARKAŠICE

Foto: MN press

BEOGRAD, ZRENJANIN – Međunarodna košarkaška federacija FIBA dodelila je Srbiji organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine! Naša zemlja će biti domaćin dve grupe i završnice takmičenja.

 

košarkašice
Foto: MN press

 

Evropsko prvenstvo će biti održano u junu 2019. godine, u našoj zemlji će se igrati dve grupe u Nišu i Zrenjaninu i završnica šampionata u Beogradu. Domaćin preostale dve grupe biće Letonija.

 

Srbiju je na prezentaciji i sastanku Borda FIBA u Pragu predstavljao predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koji je svojevremeno posetio Zrenjanin, a u delegaciji su se nalazili potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Magdalena Kokić.

 

Predsednik KSS Predrag Danilović bio je zadovoljan odlukom Borda FIBA.

 

– Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su radili u Košarkaškom savezu Srbije prethodnih godina. Posebno se zahvaljujem i odajem priznanje za rad ljudima koji su zajedno sa mnom pripremili sve ovo, takođe i Zoranu Radoviću i Dejanu Bodirogi, funkcionerima FIBA, koji su bili veoma aktivni prethodnih meseci, Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta zajedno sa ministrom Vanjom Udovičićem i njegovim saradnicima, jer bez njihove velike pomoći i njihovih garancija ne bismo mogli ovo da uradimo – izjavio je Danilović.

 

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, koji je, takođe, u sklopu priprema posetio Zrenjanin, istakao je da su košarkašice najzaslužnije što će EP 2019. biti u Srbiji.

 

– Ovo nije pobeda samo ljudi iz KSS, tu na prvom mestu mislim da su najzaslužnije devojke koje su fantastičnim rezultatima u poslednje vreme skrenule pažnju na sebe i Srbiju, kao zemlju ženske košarke. Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je u to vreme bio premijer, prošle godine kada je svaku našu inicijativu podržao. Hvala Ministarstvu omladine i sporta i ministru Vanji Udovičiću. Hvala našim ljudima u FIBA koji su zaista mnogo učinili da organizacija bude dodeljena Srbiji. Hvala i gradovima Nišu, Zrenjaninu i Beogradu i njihovim čelnim ljudima, koji su prihvatili veliku obavezu, jer i bez njihove pomoći ne bismo mogli da organizujemo EP. Ovo je velika stvar. Ono što je dobro je da smo izabrali gradove koji imaju iskustva sa organizovanjem velikih takmičenja i mislim da tu neće biti problema – naglasio je Tomašević.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz