• ZORAN JE IME ŠAMPIONA: Odličan đak koji briljira na teniskom terenu!

    Završio je sedmi razred osnovne škole. Odličan je đak. Trenutno se nalazi na 31. mestu evropske rang liste tenisera do 14 godina. Član je srpske reprezentacije. I teniski je prvak Srbije u svom uzrastu.   Mladi i izuzetno talentovani zrenjaninski teniser Zoran Ludoški nedavno je pobedio na Letnjem prvenstvu Srbije, turniru A kategorije za dečake […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZORAN JE IME ŠAMPIONA: Odličan đak koji briljira na teniskom terenu!

    Završio je sedmi razred osnovne škole. Odličan je đak. Trenutno se nalazi na 31. mestu evropske rang liste tenisera do 14 godina. Član je srpske reprezentacije. I teniski je prvak Srbije u svom uzrastu.

     

    Mladi i izuzetno talentovani zrenjaninski teniser Zoran Ludoški nedavno je pobedio na Letnjem prvenstvu Srbije, turniru A kategorije za dečake do 14 godina, koji je održan u Beogradu, i još jednom je na sebe skrenuo pažnju sportske javnosti. Član Teniskog kluba Galeb 1890 i do sada je beležio izuzetne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na turniru u Bugarskoj je osvojio drugo mesto, a na takmičenjima u Tuzli i u Mađarskoj je bio trećeplasirani. Takođe, u Mađarskoj je bio prvi u dublu. A onda je dogurao do šampionskog postolja u Srbiji.

     

    Zajedno sa Brankom Đurićem i Aleksom Pisarićem, Zoran je pre nekoliko dana otputovao u Češku, gde kao član reprezentacije naše zemlje nastupa na Evropskom prvenstvu.

     

    Pre toga, portal zrenjaninski.com i Hotel „Vojvodina“ pozvali su Zorana na druženje, kako bismo ga počastili ručkom i lično mu se zahvalili na tome što dostojno predstavlja svoj grad na raznim takmičenjima. Zoranu su na osvajanju šampionskog pehara lično čestitali rukovodioci Hotela „Vojvodina“, kao i članovi redakcije našeg portala, i poželeli mu još puno uspeha u daljoj karijeri.

     

    A ukoliko prođu kvalifikacije u Češkoj, momci iz Srbije će otići na završni turnir u Španiju, gde će snage odmeriti osam najboljih ekipa.

     

    zoran ludoški
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Tenisom se bavi od sedme godine

     

    Zoran Ludoški je, inače, rođen 16. juna 2005. godine. Učenik je Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, a od svoje sedme godine počeo je da se bavi tenisom.

     

    – Najviše mi se dopao tenis zato što je individualni sport i zbog toga što sve zavisi od mene. Tenis sam zavoleo gledajući Novaka Đokovića, koji je jedan od mojih idola, iako volim i Federera, Nadala i Nišikorija. Prethodno sam, od šeste do sedme godine, trenirao fudbal, ali mi se nije toliko svideo – priča za portal zrenjaninski.com ovaj simpatični mladić koji pleni svojom pojavom.

     

    Zoran ima treninge svakodnevno, dodatno ima i kondicione vežbe, a tu su i obaveze oko škole, kao i oko časova engleskog jezika koje pohađa privatno. I kako izgleda jedan dan mladog šampiona? Ako popodne ide u školu, na trening odlazi ujutru, od 8 do 10 časova. Zatim se sprema za školu, ruča i ode na nastavu. Onda uveče usledi još jedan trening. I učenje. Ukoliko odsustvuje sa časova zbog učešća na takmičenjima, kasnije mora da nadoknadi propušteno gradivo.

     

    – Jeste pomalo sve to naporno, ali kada volim to što radim, onda i nije teško. Sve ovo radim iz ljubavi i zabave. Najteže mi pada da uklopim treninge sa obavezama oko škole, ali mi direktorka škole Marija Mioković, razredna Snežana Boldižar, nastavnica srpskog jezika Vesna Piperski i drugi pojedini nastavnici izlaze u susret, i hvala im puno na tome. Nažalost, nemam puno slobodnog vremena za druženje – priznaje Zoran Ludoški.

     

    zoran ludoški
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Podrška roditelja najvažnija

     

    Kaže da bez svesrdne podrške roditelja ne bi mogao da se bavi tenisom. A ta podrška ni u jednom momentu nije izostala. Kao ni od onih koji su uz njega na terenu. Od samog početka Zoranov trener je Nikola Mojsin. Kondicioni trener mu je odnedavno Vukica Đapić Atanacković, inače generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina.

     

    – Dosta je skup sport i sve troškove snose moji roditelji. Zato nikada neću odustati, nego ću nastaviti da idem ka zacrtanom cilju – ističe naš mladi sagovornik.

     

    A cilj mu je da jednog dana postane uspešan vrhunski sportista. I da osvoji Australijan open.

     

    U ovom trenutku Zoranovi roditelji gotovo da nemaju ničiju podršku i sami finansiraju sve troškove. A ti troškovi su veoma visoki, pogotovo imajući u vidu da je samo Zoranov otac zaposlen. Roditelji se nadaju da će uspeti da izguraju do kraja, do trenutka kada će Zoran postati profesionalni sportista koji će moći sam sebe da izdržava. Do tada, bilo kakva pomoć zajednice, sponzora i svih onih koji podržavaju uspešne mlade sportiste, dobro bi im došla.

     

    A u iščekivanju te podrške, preko potrebne u ovim trenucima ovakvim vanserijskim talentima – upamtite ime Zorana Ludoškog. Upamtite ime šampiona.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport