Sport

ZLATNA MEDALJA U NOVOM SADU ZA NIKOLU KIRĆANSKOG

NOVI SAD – Novosadski SPENS je u subotu, 9. decembra, bio domaćin Državnog prvenstva u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom.

 

 

U do sada najbrojnijem i najkvalitetnijem prvenstvu, u kojem su učestvovali svi naši najbolji takmičari, među kojima i svetske prvakinje, osvajači svetskih i evropskih medalja, učestvovali su i takmicari iz STKI K2 iz Zrenjanina.

 

Najveći uspeh postigao je Nikola Kirćanski u kategoriji 9-10, koji je osvojio zlatnu medalju bez izgubljenog seta. Takođe, u Zrenjanin su se sa bronzanim medaljama vratili Milan Zelen (kat 4-5), Sanja Mijatović (kat 1-5) i Boris Stoiljković (kat 1-3). Ostali takmičari K2 – Rada Topalov, Zvonko Zrnić, Mitar Đokić, Kristina Arančić i Nenad Krbavac, završili su takmičenje nadomak medalja u četvrtfinalnim mečevima.

 

 

Ovim rezultatima stonoteniski klub K2 potvrdio je da se nalazi u samom vrhu srpskog stonotenisa. Treba istaći da je ova godina za reprezentaciju Srbije bila najuspešnija do sada sa 6 osvojenih medalja na evropskom i 2 na svetskom prvenstvu, čime se svrstala među najuspešnije reprezentacije na evropskom kontinentu.

 

Tekst i foto: Nenad Krbavac

Podeli članak
sinovoz
FAM