Sport Vesti Zrenjanin

Žitište dobilo novi sportski kolektiv, isključivo dame u upravi teniskog kluba

teniski klub trending

Žitište je dobilo novi sportski kolektiv, a to je Teniski klub „Trending“, u čijoj upravi su isključivo dame. Predsednica kluba je Aleksandra Dutina, a potpredsednica Žana Govedarica.

 

Teniski klub “Trending” je već registrovan i sa radom će početi od proleća. U planu je škola tenisa za najmlađe, ali i obezbeđivanje termina za sve one koji žele da tenis igraju rekreativno, bez obzira na godine.

 

U završnoj fazi je i gradnja teniskog terena, sa podlogom od šljake, gde će klub realizovati svoje aktivnosti. Teren se nalazi u samom centru mesta, na privatnom posedu preduzetnika Nikole Pešuta. Ovom preduzimljivom čoveku, koji zdušno podržava sport i sportiste, naum je da mladima u Žitištu pruži mogućnost da se oprobaju u ovoj sve popularnijoj sportskoj grani.

 

teniski klub trending

 

– Ljudi sa ovih prostora talentovani su za sport, a tenis je, zahvaljujući Novaku Đokoviću i ostalim našim teniserima i teniserkama, sve popularniji. Da bi mladi imali priliku da se oprobaju u igri sa reketom, rešio sam da na svom imanju izgradim teren. Poduhvat je u završnoj fazi, teren je pripremljen, ograđen, mreža postavljena. Ostalo je da se postave reflektori, blenda, klupe… Sve je to već dopremljeno i čekamo bolje vreme da montaža počne. Rasveta će omogućiti i večernje termine, koji su leti najatraktivniji – kaže za portal zrenjaninski.com Nikola Pešut.

 

Pročitajte još: Za javne radove blizu tri miliona, radnicima mesečno po 22.000 dinara

 

Na terenu se, kada je lepo vreme, već igra tenis. Igraju ga i najmlađi i stariji rekreativci. Plan je da zvanično sezona počne 1. maja. Već je načelno dogovoreno da se ove godine organizuje i prvi teniski turnir, u sklopu žitištanske manifestacije „Chiken fest“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM