• Ženski tim FK Lehel odlično startovao u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni

    Veliki entuzijazam jedne male sredine u neposrednoj blizini Zrenjanina iznedrio je još jedan sportski tim u okviru svoje porodice. Naime, članovi sportskog kolektiva zvanog Lehel, iz zrenjaninskog prigradskog naselja Mužlja, proteklog leta osnovali su i žensku fudbalsku ekipu. Ona se od ove sezone takmiči u Drugoj ženskoj ligi Sever.   Nakon veoma uspešne prve takmičarske […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ženski tim FK Lehel odlično startovao u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni

    Veliki entuzijazam jedne male sredine u neposrednoj blizini Zrenjanina iznedrio je još jedan sportski tim u okviru svoje porodice. Naime, članovi sportskog kolektiva zvanog Lehel, iz zrenjaninskog prigradskog naselja Mužlja, proteklog leta osnovali su i žensku fudbalsku ekipu. Ona se od ove sezone takmiči u Drugoj ženskoj ligi Sever.

     

    Nakon veoma uspešne prve takmičarske polusezone, te osvajanja trećeg mesta na tabeli, sa dva boda manje u odnosu na prvoplasiranu ekipu, redakcija portala zrenjaninski.com prisustvovala je maloj proslavi, koju su u tu čast priredili čelnici kluba.

     

    – Ideja za osnivanje ženskog fudbalskog kluba usledila je nakon što je veliki broj devojčica počeo da dolazi na treninge. Tada smo odlučili da organizujemo i jedan seniorski klub. A uskoro očekujemo da bude formirana i kadetska ekipa – rekao je Damir Petrović, predsednik Ženskog fudbalskog kluba Lehel.

     

    ženski tim fk lehel
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Petrović je napomenuo da klub ima veoma dobru saradnju sa ekipom TSC iz Bačke Topole, koja je u protekloj sezoni doživela pravi fudbalski bum u Srbiji. On se nada da će Grad Zrenjanin prepoznati entuzijazam u mužljanskom kolektivu, te da će uz podršku lokalne samouprave klub čvršće stati na noge i ostvariti zacrtane ciljeve.

     

    Pročitajte još: Leskovčani prekinuli pobednički niz košarkaša Proletera (Foto)

     

    – Naši planovi su da se već naredne godine plasiramo u Prvu ligu, te da tamo pravimo zapažene rezultate. Ženski fudbal se u svetu polako izjednačava sa muškim. U našoj državi već postoje klubovi poput subotičkog Spartaka, koji iz godine u godinu igraju na vrhunskom nivou, učestvuju u Ligi šampiona… – dodao je Petrović.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport