• Zapažen nastup zrenjaninskih karatista, „Zlatni pojas“ Đorđu Salapuri

    U subotu je održan tradicionalni međunarodni turnir „Zlatni pojas Čačka“ po 48. put, na kojem je učestvovalo više od 25 zemalja.   Po tradiciji, karatisti Zrenjanina su i ovog puta imali zapažen nastup. Najbolji u seniorskoj kategoriji -75 kg bio je Đorđe Salapura. On je u veoma kvalitetnoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju.   U prvom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zapažen nastup zrenjaninskih karatista, „Zlatni pojas“ Đorđu Salapuri

    U subotu je održan tradicionalni međunarodni turnir „Zlatni pojas Čačka“ po 48. put, na kojem je učestvovalo više od 25 zemalja.

     

    Po tradiciji, karatisti Zrenjanina su i ovog puta imali zapažen nastup. Najbolji u seniorskoj kategoriji -75 kg bio je Đorđe Salapura. On je u veoma kvalitetnoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju.

     

    U prvom meču pobedio je Španca (1:0), a u drugom Crnogorca (1:0). U četvrtom meču, protiv reprezentativnog druga, slavio je sa 4:0, dok je u finalu bio bolji od takmičara iz Mađarske na sudijsko preglašavanje. Dobru formu Đorđe je potvrdio i u revijalnom meču u kome je nastupio za reprezentaciju Srbije koja je pobedila Španiju sa 3:0.

     

    Odličan rezultat ostvarila je i Marina Oro, koja je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji kadetkinja -47 kg. Inače, ovo je bio debitantski nastup Marine u kadetskoj konkurenciji.

     

    Narednog vikenda i najmlađe takmičare Karate kluba Zrenjanin očekuje nastup na manifestaciji „Zlatni pojas“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin