Sport

Zapažen nastup zrenjaninskih kajakaša u Poznanju

Prethodnog vikenda u poljskom gradu Poznanju održano je jedno od najmasovnijih takmičenja za mlade perspektivne kajakaše celog sveta na kom je učestvovalo 50 zemalja.

 

Reprezentaciju Srbije činilo je 36 kajakaša među kojima su bila i tri takmičara Kajak kluba “Begej” , koji su, uzimajući u obzir da im je ovo prvi nastup za reprezentaciju, ostvarili zapažene rezultate.

 

Zapažen rezultat, 7. mesto u finalnoj trci, ostvario je Nikola Kovačević u kategoriji takmičara 2001.godište u olimpijskoj disciplini K-2 1000 metara sa partnerom Nikolom Perakom.
Milan Zvekić je u istoj disciplini K-2 1000 metara sa partnerom Aleksandrom Hadnađevim osvojio 4. mesto u polufinalnoj trci.
Vredno pomena je i 8. mesto Biljane Vukov u polufinalnoj trci.

 

Treneri Jožef Juhas, Goran i Srđan Đorđević  su zadovoljni postignutim rezultatima ove takmičarske godine.Tri takmičara koji su nastupali za reprezentaciju, i velike šanse da to sledeće godine postignu i Beatrix Orban, Vilmoš Kopi, Deak Levente, Bojana Kojčić, Nikola Tatalović, veliki su uspeh za Kajak klub “Begej”, složni su u oceni treneri.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz