• VLADIMIR KOPRIVICA: Zrenjanine, ostani uspešan olimpijski grad (Video)

    Jedan od najeminentnijih sportskih stručnjaka u našoj zemlji, profesor dr Vladimir Koprivica, uputio je poruku zrenjaninskim sportistima i meštanima grada na Begeju.   – Ostanite uspešan olimpijski grad. Kao grad ste olimpijski uspešniji od brojnih država. Koliko imate olimpijskih i svetskih medalja i šampiona, i koliko ste dali sportista, to je zaista zadivljujuće. Veliki pozdrav […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VLADIMIR KOPRIVICA: Zrenjanine, ostani uspešan olimpijski grad (Video)

    Jedan od najeminentnijih sportskih stručnjaka u našoj zemlji, profesor dr Vladimir Koprivica, uputio je poruku zrenjaninskim sportistima i meštanima grada na Begeju.

     

    – Ostanite uspešan olimpijski grad. Kao grad ste olimpijski uspešniji od brojnih država. Koliko imate olimpijskih i svetskih medalja i šampiona, i koliko ste dali sportista, to je zaista zadivljujuće. Veliki pozdrav Zrenjaninu – poručio je Koprivica.

     

    Vladimir Koprivica je nedavno održao onlajn predavanje namenjeno ovdašnjim sportistima i sportskim radnicima, koje je po prvi put organizovao Sportski savez Grada Zrenjanina.

     

    Po završetku predavanja, pod nazivom “Planiranje i upravljanje procesom takmičenja i treninga”, Koprivica je podsetio na velike sportske uspehe Zrenjanina.

     

    Pročitajte još: Ivanu ni koronavirus nije omeo da bude u savršenoj formi!

     

    U jednom od intervjua, inače, Vladimir Koprivica je ocenio da možda još veći izazov za sportiste dolazi nakon završetka pandemije, i to zbog opasnosti od povreda i izbora između zdravlja sportista i kapitala. Kako je istakao, nakon potpune pauze u trenažnom procesu odmah će uslediti naporna takmičenja, kako bi se, koliko-toliko, nadoknadilo propušteno.

     

    Koprivica smatra da će se posledice ovog iznuđenog prekida tek izučavati, jer se moderni sport prvi put suočava sa ovakvom situacijom.

     

    Sve to dotiče i zrenjaninske sportiste, jer je nekoliko njih već obezbedilo olimpijske norme. Oni su bili u ciklusu priprema za Olimpijske igre u Tokiju. Dosadašnje 22 osvojene olimpijske medalje za naš grad moraće tako da čekaju na nove bar još godinu dana.

     

    Podsetimo, Vladimir Koprivica je bio dekan beogradskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu stručnog tima Košarkaške reprezentacije Srbije. Trenutno je član stručnog tima Košarkaškog kluba Partizan. Savetnik je brojnih sportista olimpijaca i trenera.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport