• Viktor Nemeš vicešapmion Evrope posle poraza od Vlaslava (Foto)

    Prvu medalju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu za reprezentaciju Srbije, koje se ovih dana održava u ruskom gradu Kaspijsku, osvojio je član zrenjaninskog “Proletera”, aktuelni svetski šampion i srebrni sa prethodnog EP Viktor Nemeš.   On je nakon pobede u polufinalu nad  Šveđaninom Bjuberg Kesidasom, finalni meč rvao sa predstavnikom Rusije, dvostrukim uzastopnim šampionom sa Olimpijskih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Viktor Nemeš vicešapmion Evrope posle poraza od Vlaslava (Foto)

    Prvu medalju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu za reprezentaciju Srbije, koje se ovih dana održava u ruskom gradu Kaspijsku, osvojio je član zrenjaninskog “Proletera”, aktuelni svetski šampion i srebrni sa prethodnog EP Viktor Nemeš.

     

    On je nakon pobede u polufinalu nad  Šveđaninom Bjuberg Kesidasom, finalni meč rvao sa predstavnikom Rusije, dvostrukim uzastopnim šampionom sa Olimpijskih igara,  Romanom Vlaslavom.

     

    Viktor Nemeš
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Finalni meč je počeo veoma agresivno, te je nakon Viktorovog nenamernog udarca glavom, Rusu bilo neophodno da se ukaže medicinska pomoć.

    Naš predstavnik je poveo u prvoj rundi sa 1:0 nakon pasivnosti protivnika, ali iz partera, iako je uspeo da okrene Rusa, nije dobio poene, jer je po oceni sudije, protivnika bacio van strunjače.

    I druga runda je počela žestoko, te je nakon 30 sekundi Romanu Vlaslavu ponovo bila potrebna medicinska pomoć, jer mu je prokrvarila posekotina na čelu.

     

    Viktor Nemeš
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Na dva minuta i deset sekundi do kraja meča, sudija dosuđuje pasivnost Nemešu, a Vlaslav uspeva iz partera da podigne našeg predstavnika i ostvari bacanje za 5:1, tako da je naš predstavnik ponovo morao da se zadovolji srebrnom medaljom.

     

    Treba još napomenuti da je Viktor je u kvalifikacijama pobedio Hrvata Etlingera, u osmini finala Belorusa Kilova, u četvrtfinalu favorizovanog Tamaša Lorinca.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport