• VEČITI DERBI PROŠAO BEZ POBEDNIKA (FOTO)

    VK Crvena zvezda Beograd – VK Partizan Beograd 9:9 (1:0, 3:3, 2:4, 3:2)     U sredu, 3. maja, u okviru 6. kola Prve A Vaterpolo lige – Super lige Srbije, na zrenjaninskom Gradskom bazenu odigran je večiti derbi – utakmica dva najtrofejnija srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana.     Pred odlično popunjenim tribinama, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VEČITI DERBI PROŠAO BEZ POBEDNIKA (FOTO)

    VK Crvena zvezda Beograd – VK Partizan Beograd 9:9 (1:0, 3:3, 2:4, 3:2)

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    U sredu, 3. maja, u okviru 6. kola Prve A Vaterpolo lige – Super lige Srbije, na zrenjaninskom Gradskom bazenu odigran je večiti derbi – utakmica dva najtrofejnija srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Pred odlično popunjenim tribinama, u uzavreloj atmosferi kako u bazenu tako i u gledalištu, viđena je jedna odlična vaterpolo utakmica, sa velikim brojem golova, ali nažalost, bez pobednika.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Prva četvrtina je poslužila obema ekipama za opipavanje snage protivnika, pa su zbog toga oba tima više obraćala pažnju na postavku i igru u odbrani, te je, u tom vremenskom periodu, viđen samo jedan pogodak – u korist beogradskih crveno – belih.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Već na samom početku druge četvrtine, igrači Partizana izjednačavaju rezultat, a nedugo zatim i prelaze u vođstvo. Do kraja druge četvrtine viđena su još 4 pogotka, pa se na poluvreme odlazi rezultatom 4:3 u korist Crvene zvezde.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Prvih pet minuta treće četvrtine u potpunosti pripadaju crno – belima, pa oni prave seriju od 4:0, tako da 3 minuta pred istek tog vremenskog perioda na semaforu stoji, do tada najveća prednost za jednu ekipu, rezultat 4:7. Ali, ipak, Zvezdini vaterpolisti uspevaju u poslednja 3 minuta treće četvrtine da postignu 2 gola, te da u poslednju četvrtinu unesu rezultatsku neizvesnost.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Znajući da im je pobeda neophodna za preuzimanje liderske pozicije, vaterpolisti Crvene zvezde pojačavaju svoj napad, što već nakon 30 sekundi poslednje četvrtine rezultira izjednačujućim pogotkom. Međutim, i vaterpolisti Partizana, koji nisu došli u Zrenjanin da se predaju, pojačavaju tempo, tako da do kraja utakmice još dva puta dolaze u vođstvo, što crveno – beli uspevaju da anuliraju, ali ipak ništa više od toga. Na kraju utakmice, na semaforu je stajao nerešen rezultat 9:9.

     

    Najefikasniji igrač utakmice bio je Veljko Tankosić iz Crvene zvezde, sa 5 postignutih golova.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport