• Vaterpolo klub Proleter od Grada dobio novu sportsku opremu

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Vaterpolo klub Proleter i tom prilikom članovima kluba uručio sportsku opremu. Janjić je razgovarao sa predsednikom Proletera Dragoljubom Bjeloglavom o zajedničkim poduhvatima u cilju razvoja zrenjaniskog vaterpola.   – Vaterpolo klub Proleter sada ima oko sedamdeset dečaka koji treniraju. Prošle godine formirana je nova uprava i načinjen je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vaterpolo klub Proleter od Grada dobio novu sportsku opremu

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Vaterpolo klub Proleter i tom prilikom članovima kluba uručio sportsku opremu. Janjić je razgovarao sa predsednikom Proletera Dragoljubom Bjeloglavom o zajedničkim poduhvatima u cilju razvoja zrenjaniskog vaterpola.

     

    – Vaterpolo klub Proleter sada ima oko sedamdeset dečaka koji treniraju. Prošle godine formirana je nova uprava i načinjen je ozbiljan plan da se uključimo i u seniorsko takmičenje, u kojem nas do sada nije bilo. Najpre ćemo se, od leta, nadmetati u Drugoj ligi, a od jeseni bićemo učesnici Prve B lige, s ciljem da uđemo u Prvu A ligu. To je veoma ambiciozan plan, za koji imamo podršku grada – rekao je Bjeloglav.

     

    On najavljuje i formiranje novog klupskog stručnog štaba, koji bi odgovorio visokim ciljevima nove uprave.

     

    – Stvoreni su svi uslovi da vratimo zrenjaninski vaterpolo na nekadašnji nivo. Ostaje nam samo da združeno radimo na ostvarenju tog cilja – zaključuje Bjeloglav.

     

    On lično, kako tvrdi, spreman je da se maksimalno angažuje i da pomogne svojim bogatim iskustvom u menadžerskom poslu.

     

    vaterpolo klub proleter

     

    Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da Grad Zrenjanin ima tradicionalno dobru saradnju sa nacionalnim sportskim granskim savezima.

     

    – Dobra saradnja uspostavljena je i sa Vaterpolo savezom Srbije. Svedoci smo organizovanja u našem gradu i reprezentativnih utakmica i finala Kupa Srbije. Plod takve saradnje treba da se aplikuje i na lokalme klubove i sportske organizacije. Zbog toga smo se angažovali na ostvarenju zajedničkog cilja, da ovdašnji vaterpolo podignemo na znatno viši nivo – naglasio je Salapura.

     

    Salapura se zahvalio novoj upravi zrenjaninskog vaterpolo kluba na velikom angažovanju.

     

    – Tu su ljudi iz sveta privrede, koji su spremni da pomognu, a na bazenu imamo odlične uslove za razvoj vaterpolo sporta i za plasman u najviši nivo nacionalnog takmičenja – ocenio je on.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport