• Vanja Udovičić u Zrenjaninu, najavljene nove investicije u oblasti sporta

    Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas Zrenjanin. Ministar Udovičić je tom prilikom učenicima Osnovne škole „2. oktobar“ na poklon doneo dva gola za rukomet, dve košarkaške table i 40 lopti.   – Ako bih mogao da istaknem lokalnu samoupravu sa kojom najbolje sarađuje moje ministarstvo, onda bi to […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vanja Udovičić u Zrenjaninu, najavljene nove investicije u oblasti sporta

    Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas Zrenjanin. Ministar Udovičić je tom prilikom učenicima Osnovne škole „2. oktobar“ na poklon doneo dva gola za rukomet, dve košarkaške table i 40 lopti.

     

    – Ako bih mogao da istaknem lokalnu samoupravu sa kojom najbolje sarađuje moje ministarstvo, onda bi to sigurno bio Zrenjanin. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo u vašem gradu. Zrenjanin je grad sporta i grad mladih. Ovo je grad koji može da se pohvali organizacijom najvećih sportskih događaja. Grad koji je iznedrio olimpijske šampione. To ne čudi, jer znam da je grad iz svog budžeta prošle godine izdvojio 8 odsto za sport, što onda i daje dobre rezultate – naglasio je Vanja Udovičić.

     

    On je istakao i da ministarstvo sa gradom odlično sarađuje i u oblasti omladinske politike.

     

    – U proteklih pet godina zajedničkim radom realizovano je 14 projekata iz oblasti omladinske politike. Sa projektima nastavljamo i u narednom periodu – kazao je Udovičić.

     

    Dodao je da je cilj omladinskih projekata uključivanje što više mladih i njihovo zadržavanje u sredini u kojoj žive i rade.

     

    vanja udovičić

     

    Vanja Udovičić: Kroz sistem školskog sporta regrutuju se budući šampioni

     

    Ministar Udovičić posebno je pohvalio ulaganja u školski sport, koji je baza za dalje bavljenje sportom.

     

    – Cilj nam je da dostignemo cifru od 200.000 dece koja su obuhvaćena sistemom školskog sporta, i to ćemo i uraditi – rekao je Udovičić.

     

    Kako je naglasio, u sistemu školskog sporta regrutuju se budući šampioni.

     

    Pročitajte još: Borci se udružili i organizovali humanitarno veče za Marka Miloševa

     

    – Impresivan je podatak da se nakon kvalifikacija za evropski šampionat u košarci, koje su održane u Zrenjaninu, četrdeset novih devojčica upisalo u košarkašku školu – rekao je Udovičić, prilikom razgovora sa košarkašicama Proletera 023. Sa mladim košarkašicama Udovičić se oprobao i u slobodnom bacanju lopti.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić pohvalio je saradnju sa Ministarstvom za sport i omladinu.

     

    – Uspeli smo da uz pomoć Pokrajine i Republike izgradimo četiri sportske sale u selima. Rekonstruisali smo halu „Medison“, završili Kristalnu dvoranu i okončali prvu fazu rekonstrukcije Gradskog stadiona – podsetio je Janjić.

     

    On je kazao da se nastavlja dalje sa aktivnostima. Ove godine planiran je početak gradnje sportske sale na Bagljašu, koja će biti najreprezentativniji sportski objekat u gradu.

     

    vanja udovičić

     

    Ministar Udovičić je dodao i da je u razgovoru sa čelnicima Vaterpolo kluba Proleter, sa kojima se ranije susreo na gradskom bazenu, razgovarano o rekonstrukciji otvorenog bazena.

     

    – Kad čujete da se sportovima na vodi bavi 500 mladih i da ne postoji slobodan termin od 7 ujutru do 11 sati uveče, to znači da je neophodno poboljšati uslove. Mislim da je rešenje rekonstrukcija, u smislu delimičnog pokrivanja otvorenog bazena. Planiramo u nekom trenutku i izgradnju olimpijskog bazena – rekao je Udovičić.

     

    Direktorka Osnovne škole „2. oktobar“ Sanja Gerbeš zahvalila se na poklonima . Ona je istakla da se škola priprema da kroz projekat u prostranom školskom dvorištu izgradi sportske terene, kako bi se maksimalno poboljšali uslovi za bavljenje sportom svih učenika ove zrenjaninske škole.

     

    vanja udovičić

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin