• URUČENE GODIŠNJE NAGRADE NAJUSPEŠNIJIM SPORTISTIMA

    ZRENJANIN – Svečana dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina najboljim sportistima, ekipama, sportskim radnicima i stručnjacima, sudijama, propagandistima i sponzorima u 2017. godini, upriličena je danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.     Ovogodišnji laureati, u kategoriji sportista seniora, u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice Međunarodnog olimpijskog komiteta, jesu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    URUČENE GODIŠNJE NAGRADE NAJUSPEŠNIJIM SPORTISTIMA

    ZRENJANIN – Svečana dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina najboljim sportistima, ekipama, sportskim radnicima i stručnjacima, sudijama, propagandistima i sponzorima u 2017. godini, upriličena je danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

     

     

    Ovogodišnji laureati, u kategoriji sportista seniora, u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice Međunarodnog olimpijskog komiteta, jesu rvač Viktor Nemeš i karatistkinja Sanja Cvrkota, dok su u juniorskoj konkurenciji za najuspešnije proglašeni član Plivačkog kluba Proleter Nikola Aćin i članica Karate kluba Zrenjanin Anja Milovanović.

     

    U kadetskoj konkurenciji za najuspešnije sportiste u prošloj godini proglašeni su plivač Proletera Marko Vujin i takmičarka Atletskog kluba Proleter Anastasija Kašaš.

     

    Član Savate kluba Banat Goran Sučević izabran je za najuspešnijeg seniora u kategoriji sportista u neolimpijskim sportovima, dok je to priznanje među ženama zaslužila takmičarka u sportskoj džiu džici Biljana Tapavički Pavlov. Kod juniora, najbolji u prošloj godini su avio modelar Bojan Gostojić i kikbokserka Marina Đekić, dok su u kategoriji sportista sa invaliditetom najuspešniji Ivan Živkov i Kristina Arančić.

     

    Seniori Stonoteniskog kluba invalida Zrenjanina K2 izabrani su za najbolju sportsku ekipu, dok su u ženskoj konkurenciji to seniorke Ženskog odbojkaškog kluba „Klek MD Zrenjanin“. Među juniorskim ekipama, godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina su osvojili Stonoteniski klub „Stenes“ i Kuglaški klub „Kristal“, a u kadetskoj konkurenciji, Rvački klub „Proleter“ i Sportski klub „Plava zvezda“.

     

     

    Za najuspešnijeg sportskog stručnjaka – trenera proglašen je Vojislav Trajković, u kategoriji sportskih radnika nagrađen je Mihalj Babić, u kategoriji stručnjaka u sportu Marko Ćurčić, a za najboljeg sportskog sudiju proglašen je Dane Lužajić.

     

    Posebno priznanje dodeljeno je rukometnoj ekipi Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i stonoteniseru Banata Iliji Majstoroviću.

     

    U kategoriji propagandista nagrađen je Žarko Cvetić, sponzora – donatora Naftna industrija Srbije, a nagradu za životno delo primio je novinar Budimir Cvijetić.

     

    – Drago mi je da i ove godine imamo čime da se pohvalimo u oblasti sporta, uz sve kritike koje smatram dobronamernim. Naš sport napreduje, a mi pokušavamo da podržimo što širi krug klubova, sportista i sportskih radnika. Kada raspodeljujemo sredstva za podršku sportu, gledamo da obuhvatimo što širi krug aktera i nismo skloni ideji da forsiramo samo određene klubove, a da drugi trpe zbog toga – naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

     

    dodela godišnjih nagrada

     

    Prilikom svečanosti, on je podsetio da je Grad Zrenjanin u nekoliko naseljenih mesta u proteklim godinama izgradio nove sportske hale, a rešena je i klimatizacija u Kristalnoj dvorani.

     

    – Videli ste kako izgleda Hala sportova „Medison“, koja je rekonstruisana, a za ovu godinu spremamo više projekata zajedno sa pokrajinskom administracijom. Jedan od prvih poteza biće rekonstrukcija stadiona u Karađorđevom parku, gradnja atletske staze i nove veštačke podloge i rasvete, koje nikad nije bilo u ovom objektu – najavio je Janjić.

     

    U ime nagrađenih, prisutnima se obratio stonoteniser Banata Ilija Majstorović, kome je pripalo posebno priznanje.

     

    – Veliku zahvalnost dugujemo Sportskom savezu grada Zrenjanina, a ove nagrade biće podstrek da činimo još veće uspehe u budućnosti. Ujedno, čestitam zrenjaninskom savezu i generalnom sekretaru Vukosavi Đapić Atanacković na svemu onome što su uradili u protekloj godini i želim im usprešan rad i u tekućoj 2018. godini. Veliko hvala i lokalnoj samoupravi, u ime svih sportista grada Zrenjanina, na obezbeđenju dobrih uslova za bavljenje sportom i sredstvima koja izdvaja za podršku sportu i sportistima, da bi ostvarivali što bolje rezultate – istakao je Majstorović, koji je svim nagrađenima čestitao u svoje ime i poželeo im još više uspeha u ovoj godini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ovi sportski „uspesi“ ni blizu nisu onim koje je Zrenjanin ostvarivao u bivšoj Jugoslaviji. Trebalo bi da se gradonačelnik podseti na to vreme a ne da se hvališe nečim što nikako nije veliki uspeh, a pogotovu u marginalnim sportovima. Uzgred, podsećam da je Zrenjanin imao šampione u košarci, rukometu, odbojci, rvanju a fudbal je bio na zavidnom nivou gde je FK Proleter dao mnoštvo vrhunskih fudbalera i reprezentativaca. Pored toga, Zrenjanin je imao više osvajača olimpijskih medalja od zlatne do bronzane. Gosn, Janjiću, toga danas nažalost nema. Ne stoji to da se hvalite nečim što ni blizu nije onog kada je Zrenjanin zaista bio grad sportova.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport