• UPRAVA IMENOVALA NOVOG TRENERA RUKOMETAŠA PROLETERA

    ZRENJANIN – Momir Rnić više nije prvi trener Rukometnog kluba Proleter, a na njegovo mesto je postavljen Zoltan Ivanica. Ivanica se trenerskim poslom bavi više od dvadeset godina.     – Osnovni zadatak je da se zadrži visok plasman koji Proleter ima u Super B ligi i da se u narednim utamicama ide na maksimalno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UPRAVA IMENOVALA NOVOG TRENERA RUKOMETAŠA PROLETERA

    ZRENJANIN – Momir Rnić više nije prvi trener Rukometnog kluba Proleter, a na njegovo mesto je postavljen Zoltan Ivanica. Ivanica se trenerskim poslom bavi više od dvadeset godina.

     

    Zoltan Ivanica (Foto: Zoran Bogaroški)

     

    – Osnovni zadatak je da se zadrži visok plasman koji Proleter ima u Super B ligi i da se u narednim utamicama ide na maksimalno dobar rezultat. Dobrim delom će to zavisiti od igračkog kadra koji će biti formiran u toku ove, eventualno sledeće nedelje. Malo kasnimo sa radom, ali prvo moramo da rešimo pitanje oko dva – tri igrača – izjavio je novi trener Proletera Zoltan Ivanica za informativni portal zrenjaninski.com.

     

    On najavljuje da će u narednom periodu na terenu biti afirmisani svi mladi igrači iz klupskog pogona, a akcenat će biti stavljen na klubove iz regiona.

     

    – Sam rukomet je u ozbiljnoj krizi i neke stvari moraju da se vrate na osnove koje su bile ranije, kada je ovo bio uspešan sport. To je, u prvom redu, mnogo bolja saradnja između klubova u regionu, kao što su Hercegovina, Jedinstvo iz Novog Bečeja, Jabuka, Jaša Tomić… Zrenjanin može da predstavlja rukometni centar – istakao je Ivanica.

     

    Što se tiče stručnog štaba, jedna od novina je i da je uprava kluba imenovala bivšeg igrača Nebojšu Jokića za sportskog direktora, a za koordinatora mlađih kategorija i tehničkog rukovodioca Sašu Đurišića. Na klupi Omladinskog rukometnog kluba Zrenjanina, koji igra vojvođansku ligu i koji predstavlja juniorski pogon Proletera, Ivanicu je zamenio Srđan Veljković, dok sa kadetima radi Vladimir Kovačević, pionirima Darko Radlinski, a mlađim pionirima Goran Pekez.

     

    Nebojša Jokić (Foto: Zoran Bogaroški)

     

    O planovima novog rukovodstva za portal zrenjaninski.com govorio je i novoimenovani sportski direktor Nebojša Jokić.

     

    – Iskren da budem, malo me je sve ovo iznenadilo. Upravni odbor kluba me je pozvao i ukratko predstavio situaciju u Proleteru, a o svim detaljima ću se upoznati narednih dana. Daću sve od sebe da pomognem klubu, trenerima i igračima, sa svim svojim iskustvom koje imam i koje sam sticao desetinama godina – rekao je Jokić.

     

    Kako je naveo, želja mu je da većina igrača u narednom periodu bude odavde, kao i da se više pažnje posveti radu sa mladima, koji bi kasnije, kada se dokažu, zaigrali za prvi tim.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport