• Ugovorena sportska saradnja Zrenjanina i Katara

    U Zrenjaninu je danas potpisan Memorandum o saradnji, između Agencije „Lodžistik sport sistem“ i kompanije „Top sports menadžment“ iz Katara. Memorandum su, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, potpisali Zoran Jerković, osnivač i vlasnik Agencije za menadžment, konsalting i sportske usluge „Lodžistik sport sistem“, i Zied Abes iz Katara, vlasnik kompanije „Top sports menadžment“ i stručni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ugovorena sportska saradnja Zrenjanina i Katara

    U Zrenjaninu je danas potpisan Memorandum o saradnji, između Agencije „Lodžistik sport sistem“ i kompanije „Top sports menadžment“ iz Katara.

    Memorandum su, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, potpisali Zoran Jerković, osnivač i vlasnik Agencije za menadžment, konsalting i sportske usluge „Lodžistik sport sistem“, i Zied Abes iz Katara, vlasnik kompanije „Top sports menadžment“ i stručni savetnik u Olimpijskom komitetu i Plivačkom Savezu Katara.

     

    -Saradnja će se sastojati u međunarodnoj razmeni trenera i studenata, između Srbije i Katara, u realizaciji dualne prakse u sportu, i organizaciji kampova, simpozijuma i stručnih skupova, u Zrenjaninu – precizira jedan od potpisnika memoranduma, Zoran Jerković, koji je i predavač na Sportskoj akademiji u Beogradu.

    A Zied Abes, koji je naglasio da su mu žena i deca Srbi, najavio je da će ugovorena saradnja doprineti značajnijim sportskim dostignućima i u Kataru i u Srbiji.
    -Hvala što ste me pozvali u grad Zrenjanin, za koji sam istraživao i utvrdio da je prvi u svetu po broju olimpijskih medalja u odnosu na broj stanovnika. Zahvaljujem se na šansi da uspostavimo saradnju na sportskom planu koja će otvoriti nove mogućnosti sportistima i iz Srbije i iz Katara – ocenio je Abes.

     

    potpisan Memorandum o saradnji

     

    Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura podsetio je na činjenicu da je Zrenjanin grad sporta i da samim tim ima obavezu da za mlade unapređuje uslove za bavljenje sportom.

    -U protekom periodu učinili smo mnogo na poboljšanju infrastrukture, renovirali smo halu „Medison“, uređene su četiri fiskulturne sale u naseljenim mestima a značajna sredstva ulažemo u finasiranje sportskih organizacija u našoj lokalnoj samoupravi. Naš grad za sport izdvaja više od republičkog proseka. U toku je i javna nabavka za radove na atlestskom stadionu, biće rekonstukcionih radova i u Kristalnoj dvorani – rekao je Salapura, prilikom potpisivanja memoranduma, najavljujući i velika međunarodna takmičenja koja će se sledeće godine održati u Zrenjaninu.-U pitanju je Evropsko prvenstvo u košarci, za žene, gde će naša reprezentacija biti domaćin baš u gradu na Begeju. Posle toga u Zrenjaninu će se održati Evropski studentski šampionat u odbojci – najavio je Salapura.

     

    Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Branislav Ivković, trener plivanja iz Zrenjanina, koji je odigrao značajnu ulogu u povezivanju sa predstavnicima Katara, kao i Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport