Sport Vesti Zrenjanin

Udruženje “Maraton tim Zrenjanin” organizuje Zrenjaninski maraton

zrenjaninski maraton
Foto: Pixabay

Sportsko udruženje „Maraton tim Zrenjanin“ najavilo je da će 24. maja ove godine biti održan Zrenjaninski maraton.

 

Staza Zrenjaninskog maratona, u dužini od 42,195 kilometara, zamišljena je kao turistička razglednica grada. Vodiće učesnike kroz samo jezgro grada, pored brojnih kulturnih spomenika i znamenitosti Zrenjanina.

 

Kako su najavili organizaori, u okviru ovog sportskog događaja biće organizovane sledeće trke: maraton, zatim polumaraton u dužini od 21,1 kilometar, trka osoba sa invaliditetom i smetnjama u kretanju, trka zadovoljstva i porodična trka, u dužini od po 7 kilometara, štafetna trka 3x7km, kao i trka sa osmehom za najmlađe.

 

„Maraton tim će omogućiti svim učesnicima da se aktivno uključe u akciju “Trčanjem protiv kancera”. To će moći da učine doniranjem sredstava koje sakupe prodajom pretrčanih kilometara humanitarnim organizacijama. Ove organizacije su se okupile oko zajedničkog cilja, a to je borba protiv raka, bolesti koja je, nažalost, postala deo naše svakodnevnice“, saopštili su organizatori.

 

Pročitajte još: Srbija pobedila Nemačku prvog dana vaterpolo turnira za žene (Foto)

 

Inače, „Maraton tim Zrenjanin“ bio je jedna od tačaka poslednje sednice Skupštine grada Zrenjanina u prošloj godini. Odbornici su, naime, dali saglasnost Osnivačkom odboru ovog sportskog udruženja da u svom nazivu koristi ime grada Zrenjanina.

 

Osnivači udruženja, koji će organizovati Zrenjaninski maraton, su Srđan Neškovski, Vladimir Stanar i Željko Radanov.

 

Ovo udruženje navodi da se bavi organizacijom sportskih manifestacija koje obuhvataju veliki broj sportista iz zemlje i inostranstva.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM