• Udruženje „Maraton tim Zrenjanin“ organizuje Zrenjaninski maraton

    Sportsko udruženje „Maraton tim Zrenjanin“ najavilo je da će 24. maja ove godine biti održan Zrenjaninski maraton.   Staza Zrenjaninskog maratona, u dužini od 42,195 kilometara, zamišljena je kao turistička razglednica grada. Vodiće učesnike kroz samo jezgro grada, pored brojnih kulturnih spomenika i znamenitosti Zrenjanina.   Kako su najavili organizaori, u okviru ovog sportskog događaja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Udruženje „Maraton tim Zrenjanin“ organizuje Zrenjaninski maraton

    Sportsko udruženje „Maraton tim Zrenjanin“ najavilo je da će 24. maja ove godine biti održan Zrenjaninski maraton.

     

    Staza Zrenjaninskog maratona, u dužini od 42,195 kilometara, zamišljena je kao turistička razglednica grada. Vodiće učesnike kroz samo jezgro grada, pored brojnih kulturnih spomenika i znamenitosti Zrenjanina.

     

    Kako su najavili organizaori, u okviru ovog sportskog događaja biće organizovane sledeće trke: maraton, zatim polumaraton u dužini od 21,1 kilometar, trka osoba sa invaliditetom i smetnjama u kretanju, trka zadovoljstva i porodična trka, u dužini od po 7 kilometara, štafetna trka 3x7km, kao i trka sa osmehom za najmlađe.

     

    „Maraton tim će omogućiti svim učesnicima da se aktivno uključe u akciju „Trčanjem protiv kancera“. To će moći da učine doniranjem sredstava koje sakupe prodajom pretrčanih kilometara humanitarnim organizacijama. Ove organizacije su se okupile oko zajedničkog cilja, a to je borba protiv raka, bolesti koja je, nažalost, postala deo naše svakodnevnice“, saopštili su organizatori.

     

    Pročitajte još: Srbija pobedila Nemačku prvog dana vaterpolo turnira za žene (Foto)

     

    Inače, „Maraton tim Zrenjanin“ bio je jedna od tačaka poslednje sednice Skupštine grada Zrenjanina u prošloj godini. Odbornici su, naime, dali saglasnost Osnivačkom odboru ovog sportskog udruženja da u svom nazivu koristi ime grada Zrenjanina.

     

    Osnivači udruženja, koji će organizovati Zrenjaninski maraton, su Srđan Neškovski, Vladimir Stanar i Željko Radanov.

     

    Ovo udruženje navodi da se bavi organizacijom sportskih manifestacija koje obuhvataju veliki broj sportista iz zemlje i inostranstva.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport