• U Zrenjaninu otvoren međunarodni stonoteniski turnir za kadete i juniore

    Međunarodni stonoteniski turnir za kadete i juniore, na kojem učestvuje više od 200 takmičara iz 34 zemlje. danas je svečano otvoren u Kristalnoj dvorani.   Turnir je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.     -Ovo je još jedna velika sportska manifestacija koja se održava u našem gradu, jer su nam došli sportisti sa pet […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Zrenjaninu otvoren međunarodni stonoteniski turnir za kadete i juniore

    Međunarodni stonoteniski turnir za kadete i juniore, na kojem učestvuje više od 200 takmičara iz 34 zemlje. danas je svečano otvoren u Kristalnoj dvorani.

     

    Turnir je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

     

     

    -Ovo je još jedna velika sportska manifestacija koja se održava u našem gradu, jer su nam došli sportisti sa pet kontinenata. Tu su ekipe 35 zemalja, a u Zrenjaninu će zahvaljujući ovom turniru biti 1.500 noćenja. Ovaj turnir mnogo znači i našem gradu i Stonoteniskom savezu Srbije – istakao je Salapura, prilikom otvaranja turnira, koji će se igrati u Kristalnoj dvorani, uz treninge u Hali Medison.

     

    Atmosferom na otvaranju turnira bio je zadovoljan i čelnik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević.

     

    -Verujem da će turnir biti odlično organizovan, jer je u ovakvim situacijama hala je nešto što je najvažnije, a Zrenjanin tu ima odlične uslove. Za nas je najvažnije da od perspektivnih pionira i kadeta dobijemo uspešne seniore, što u današnjoj svetskoj konkurenciji nije nimalo lako – ocenio je predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević, upozoravajući da u Srbiji nema dovoljno dece koja se bave stonim tenisom, a ima dosta problema sa trenerskim kadrom.

     

     

    -Moramo u Srbiji da napravimo dva, tri centra za razvoj stonog tenisa, gde ćemo okupiti više dece, da bi podigli stoni tenis bar na najviši evropski nivo – poručio je Karakašević.
    Ilija Majstorović, kapiten STK „Banat“ i srpski reprezentativac, podsetio je da se radi o turniru juniora i kadeta na svetskom nivou.

     

    -Imamo 208 takmičara, juniora i kadeta, iz celog sveta, što je samo po sebi veliki rezultat. Nadamo se da je ovo samo početak ovakvih događanja u Zrenjaninu, i da ćemo u narednim godinama imati još veće turnire – naglasio je Majstorović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport