• Real Madrid pobednik turnira

    Španci u finalu savladali Novosađane

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Finalnom utakmicom između Real Madrida i Sport’s Worlda iz Novog Sada, sinoć je u Zrenjaninu završen Međunarodni košarkaški turnir za kadete, koji je održan povodom sedam decenija košarke u najvećem banatskom gradu. U finalu je slavio Real Madrid, posle pobede nad Novosađanima rezultatom 77 : 59.

    Najbolji i najefikasniji igrač finala bio je Dino Radončić iz Reala, sa ostvarenih 28 poena, i indeksom 32,4. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Marko Kovačević, sa 20 poena, i uz indeks 31,36.

    Na turniru je nastupilo osam ekipa – Real Madrid, Barcelona, Stella Azzura iz Rima, Cibona iz Zagreba, Partizan iz Beograda, Sport’s World iz Novog Sada, Proleter iz Zrenjanina i Sveti Đorđe iz Žitišta.

    U četvrtak, 9. aprila, ostvareni su sledeći rezultati: Sveti Đorđe – Partizan NIS 76 : 92; Proleter Naftagas – Sport’s World 69 : 82; Barcelona – Stella Azzura 75 : 68; Real Madrid – Cibona 77 : 46.

    U petak, 10. aprila, odigrani su sledeći mečevi: Partizan NIS – Cibona 82 – 57; Sport’s World – Stella Azzura 79 : 75; Cibona – Sveti Đorđe 101 : 64; Stella Azzura – Proleter Naftagas 79 : 81 (72 : 72); Barcelona – Proleter Naftagas 65 : 62; Real Madrid – Sveti Đorđe 88 : 51; Barcelona – Sport’s World 79 : 81; Real Madrid – Partizan NIS 100 : 53.

    Dino Radončić
    Dino Radončić

    Poslednjeg dana turnira, u subotu, 11. aprila, odigrana su četiri meča, na kojima su ostvareni sledeći rezultati: Sveti Đorđe – Stella Azzura 61 : 112; Cibona – Proleter 73 : 57; Barcelona – Partizan ; Real Madrid – Sport’s World 77 : 59.

    Za učesnike turnira u subotu je priređen prijem u Gradskoj kući Zrenjanina, a kakvi su utisci gostiju iz Evrope, možete pročitati ovde.

    Inače, Real i grad Zrenjanin imaju i jednu dodirnu tačku, koja je, u velikoj meri, i doprinela da se održi ovaj turnir – to je košarkaš slavnog madridskog kluba Dino Radončić, rođen u Zrenjaninu, gde je i načinio prve košarkaške korake u klubovima Uno Grande i Storm, a potom preko Barselone stigao i u redove Reala. O njemu se veoma pohvalno izrazio i Roberto Angulo, rekavši da je u pitanju veliki talenat i da klub od njega dosta očekuje u narednim sezonama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport