Sport Vesti Zrenjanin

Turnir u odbojci na pesku i ovog leta na zrenjaninskoj Peskari

turnir u odbojci na pesku

Na kupalištu Peskara od petka, 12. do nedelje, 14. jula, biće održan turnir koji se održava u okviru Prvenstva Srbije u odbojci na pesku.

 

– Šesti put u Zrenjaninu, a treći put na Peskari, domaćini smo prvenstvu Srbije u odbojci na pesku. To znači da smo se pokazali i kao dobri organizatori i domaćini – rekao je danas na konferenciji za novinare Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

 

Do sada je prijavljeno 26 muških i 10 ženskih ekipa, što garantuje visok kvalitet takmičenja.

 

– Šestu godinu organizujemo ovaj turnir u Zrenjaninu. To je učinilo mnogo na popularizaciji odbojke na pesku u gradu i okolini. Napomenuo bih da su od četvoro igrača, koji učestvuju na Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku, troje Zrenjaninci, odnosno Klečani. Ovo prvenstvo počinje sutra u Antaliji – istakao je Siniša Antonić iz Odbojkaškog saveza Srbije.

 

Pročitajte još: Grad Zrenjanin odao priznanje srpskim košarkašicama (Foto)

 

Turnir počinje u petak, u 10 sati. Kvalifikacioni mečevi se igraju sve do nedelje popodne, za kada su zakazane finalne utakmice, u 15.30 i 16.30 časova.

 

Salapura je iskoristio priliku da najavi da će Zrenjanin, odnosno kupalište Peskara, biti 10. avgusta domaćin i jednom kolu veslačke regate za kadete i juniore.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM