Troje kajakaša Begeja ostvarilo norme za ulazak u reprezentaciju (Foto)
Sport

Troje kajakaša Begeja ostvarilo norme za ulazak u reprezentaciju (Foto)

Kajak klub Begej

Od 5. do 8. avgusta održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kajaku, koje je ujedno bilo i izborno takmičenje za reprezentaciju mlađih selekcija, za odlazak na takmičenje olimpijskih nada, koje se ove godine, u septembru, održava u Poljskoj.

 

Kajak klub Begej je na Otvorenom prvenstvu Vojvodine učestvovao sa 12 takmičara, koji su osvojili četiri medalje – po dve srebrne i bronzane.

 

Kajak klub Begej

 

Medalje su osvojile kadetkinje Biljana Vukov i Beatrix Orban, u kategoriji K-2, na deonicama od 500 i 1.000 metara, dok su za juniorke veslale Biljana Vukov i Klara Mezei, na deonicama od 200 i 1.000 metara.

 

Najveći pojedinačni uspeh postigli su Biljana Vukov, Milan Zvekić i Nikola Kovačević, koji su ostvarili norme za ulazak  u reprezentaciju mlađih selekcija. Oni će već od nedelje biti na sedmodnevnim pripremama na Borkovačkom jezeru, a u septembru će braniti boje Srbije na takmičenju olimpijskih nada, koje je ujedno i najjače svetsko takmičenje mlađih selekcija.

 

Biljana Vukov je u kadetskoj konkurenciji, u K-1 na 1.000 metara, osvojila je peto mesto, dok je Milan Zvekić na istoj deonici osvojio šesto mesto, a u K-1 na 500 metara bio je sedmoplasirani.

 

kajak

 

U pionirskoj konkurenciji, u K-1 na 500 metara, Vilmoš Kopi je osvojio peto mesto, dok je kod devojčica Beatrix Orban u K-1 na 500 i 1.000 metara osvojila šestu poziciju.

 

Kod juniora, Nikola Kovačević je u K-1 na 1.000 metara osvojio sedmo mesto, dok je na istoj deonici za seniore bio peti po redu.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz