• „Trka za srećnije detinjstvo“ i „Mini olimpijada“ u Aviv parku (foto)

    „Trka za srećnije detinjstvo“ i „11. Mini olimpijada“ Udruženja za pomoć mentalno nedovojno razvijenim osobama, održane u subotu u Aviv parku.   Organizator manifestacije „Trka za srećnije detinjstvo“ bio je Crveni krst, uz podršku Sportskog saveza Grada Zrenjanina i Saveza za školski sport, zrenjaninskih škola i Predškolske ustanove.     -Veoma nam je bitno da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Trka za srećnije detinjstvo“ i „Mini olimpijada“ u Aviv parku (foto)

    Trka za srećnije detinjstvo“ i „11. Mini olimpijada“ Udruženja za pomoć mentalno nedovojno razvijenim osobama, održane u subotu u Aviv parku.

     

    Organizator manifestacije „Trka za srećnije detinjstvo“ bio je Crveni krst, uz podršku Sportskog saveza Grada Zrenjanina i Saveza za školski sport, zrenjaninskih škola i Predškolske ustanove.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    -Veoma nam je bitno da kroz sportske i takmičarske aktivnosti i promociju zdravog načina života, afirmišemo i humanost. Ovo je jedna velika zajednička sportsko-humanitarna manifestacija, na kojoj smopored „Trke za srećnije detinjstvo“ imali i „Mini olimpijadu“ Udruženja MNRO, ali i akciju provere zdravlja. Ali, bila je to, pre svega, promocija humanosti i humanih aktivnosti i Zrenjaninci su velikim odzivom i učešćem podržali tu ideju – reči su pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina, Sime Salapure.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

    Novac prikupljen u akciji „Trka za srećnije detinjstvo“ biće prosleđen deci, uspešnim đacima, koji su u stanju socijalne potrebe i deci koja su ostala bez roditeljskog staranja. Odluku o raspoređivanju sredstava koja se prikupe prodajom startnih brojeva trke, donositi stručne službe Centra za socijalni rad.
    A Goran Todić, direktor zrenjaninskog Aviv parka, istakao je da je njegov kolektiv veoma ponosan i počastvovan time što je deo veličanstvene manifestacije.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Mini olimpijada Udruženja za pomoć mentalno nedovoljjno razvijenim osobama sa teritorije Vojvodine, održana je uz rekordan broj učesnika iz mnogih vojvođanskih mesta. Organizovana je i prodajna izložba osoba sa smetnjama u razvoju.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Veoma uspešno protekla je i akcija kontrole zdravlja, gde su Zrenjaninci mogli da provere svoj krvni pritisak i nivo šećer u krvi.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport