• Tri medalje sa Balkanijade u Dubrovniku za naše karatiste

    Dubrovnik je bio domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem je učešće uzelo 12 reprezentacija i preko 800 takmičara.   Za nacionalni tim Srbije nastupili su i takmičari Karate kluba Zrenjanin Đorđe Salapura i Anja Milovanović, koji su pored pojedinačnih nastupa u borbama, imali i nastupe u ekipnom nadmetanju. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tri medalje sa Balkanijade u Dubrovniku za naše karatiste

    Dubrovnik je bio domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem je učešće uzelo 12 reprezentacija i preko 800 takmičara.

     

    Za nacionalni tim Srbije nastupili su i takmičari Karate kluba Zrenjanin Đorđe Salapura i Anja Milovanović, koji su pored pojedinačnih nastupa u borbama, imali i nastupe u ekipnom nadmetanju.

     

    Anja Milovanović nastupila je za juniorke u kategoriji -59 kg gde je od ukupno četri meča izgubila samo finalni, i to od drugarice iz reprezentacije, inače svetske prvakinje. U ekipnom nastupu, Anja je sa drugaricama iz ekipe osvojila bronzanu medalju pobedivši Rumunke i Makedonke, dok su izgubile od domaće ekipe.

     

    Đorđe Salapura u pojedinačnom nastupu nije ostvario zapažen rezultat i ovog puta ostao je bez medalje, dok je u ekipnom nastupu savladana prvo Turska, zatim Rumunija i u finalu reprezentacija Hrvatske, i tako je osvojena ekipna titula u uzrastu mlađih seniora. Na ovom prvenstvu nacionalni tim Srbije u generalnom plasmanu bio je najuspešnija reprezentacija.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport