Sport

Tri medalje sa Balkanijade u Dubrovniku za naše karatiste

karatisti zrenjanina
Đorđe Salapura i Anja Milovanović

Dubrovnik je bio domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem je učešće uzelo 12 reprezentacija i preko 800 takmičara.

 

Za nacionalni tim Srbije nastupili su i takmičari Karate kluba Zrenjanin Đorđe Salapura i Anja Milovanović, koji su pored pojedinačnih nastupa u borbama, imali i nastupe u ekipnom nadmetanju.

 

Anja Milovanović nastupila je za juniorke u kategoriji -59 kg gde je od ukupno četri meča izgubila samo finalni, i to od drugarice iz reprezentacije, inače svetske prvakinje. U ekipnom nastupu, Anja je sa drugaricama iz ekipe osvojila bronzanu medalju pobedivši Rumunke i Makedonke, dok su izgubile od domaće ekipe.

 

Đorđe Salapura u pojedinačnom nastupu nije ostvario zapažen rezultat i ovog puta ostao je bez medalje, dok je u ekipnom nastupu savladana prvo Turska, zatim Rumunija i u finalu reprezentacija Hrvatske, i tako je osvojena ekipna titula u uzrastu mlađih seniora. Na ovom prvenstvu nacionalni tim Srbije u generalnom plasmanu bio je najuspešnija reprezentacija.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM