Sport YTOP

TRČALI GRAĐANI, VOJNICI, UČENICI, A UČESTVOVALA I DECA

Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Prošlogodišnji pobednici Nenad Živković iz Kruševca i Aleksandra Burkanović iz Novog Sada potvrdili su primat i na drugom Zrenjaninskom polumaratonu, održanom danas u našem gradu.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Živković je pobedio s vremenom 1.15.00, što je za 59 sekundi bolje nego prošle godine, a za njim su kroz cilj na stazi dužine 21,120 kilometara prošli Ivan Miškeljin iz Beograda i Zoran Radičev iz Apatina.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Trku je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je poručio da je drugi Zrenjaninski polumaraton sadržajno bogatiji od prethodnog i da je održana trka za učenike viših razreda osnovne škole, kao i štafetna polumaratonska trka, tri puta sedam kilometara.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Organizovano je na Zrenjaninskom polumaratonu nastupila i ekipa Zrenjaninskog garnizona, predvođena komandantom, pukovnikom Živicom Ognjanovim.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

U Trci zadovoljstva, na stazi dužine 7 kilometara, nastupili su uspešno i najmlađi takmičari, koji su trasu prešli u bebi-kolicima, uz pomoć roditelja, a nastupio je i svestrani zrenjaninski slepi sportista Slavoljub Epifanić.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Po prvi put danas je održana i dečja trka, na stazi dužine 400 metara, u kojoj su nastupili učenici starijeg osnovnoškolskog uzrasta. Trčale su se četiri trke, posebno dečaci i devojčice u kategoriji petih i šestih i sedmih i osmih razreda. Nagrade najboljima uručili su generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i sportski novinar Radio-televizije Srbije Radoslav Rale Simić, koji je bio i voditelj današnje polumaratonske trke u Zrenjaninu.

 

Foto: Zoran Bogaroški
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz