• Takmičari Powerlifting kluba Gladijator imali ambiciozne planove

    Kao i sve sportiste, i članove Powerlifting kluba Gladijator iz Elemira pandemija koronavirusa oterala je u karantin i naterala ih da sve planove menjaju u hodu.   – Rad kluba obustavljen je od proglašenja vanrednog stanja i, naravno, Powerlifting klub Gladijator neće otvarati teretanu do prestanka vanrednih okolnosti. Mi smo jedan od prvih klubova koji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Takmičari Powerlifting kluba Gladijator imali ambiciozne planove

    Kao i sve sportiste, i članove Powerlifting kluba Gladijator iz Elemira pandemija koronavirusa oterala je u karantin i naterala ih da sve planove menjaju u hodu.

     

    – Rad kluba obustavljen je od proglašenja vanrednog stanja i, naravno, Powerlifting klub Gladijator neće otvarati teretanu do prestanka vanrednih okolnosti. Mi smo jedan od prvih klubova koji je odmah reagovao po uputstvima državnih organa. Naši članovi sada se snalaze kako znaju i umeju, i treniraju u kućnim uslovima. Neki imaju odlične uslove, a drugi improvizuju. U kontaktu sam sa njima i neki od njih uključuju se i u akcije pomoći – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Gladijatora Jovica Rablov.

     

    On napominje i da su sva takmičenja i turniri otkazani, a elemirski takmičari imali su velike ambicije za tekuću godinu.

     

    Pročitajte još: Adaptirani karate program doživeo svoje nesvakidašnje izdanje

     

    – Sva prolećna takmičenja su otkazana, od prvenstva Vojvodine do kupa Vršca. A naši takmičari imali su ambiciozne planove. Da podsetim, u našem klubu je sada i Aleksandra Aranitović, svetski poznato ime u powerliftingu, ubedljivo najbolja srpska takmičarka u ovom sportu, koja je prošle godine bila osma na Svetskom prvenstvu. Naši članovi su i veoma uspešni Zoran Ećim, Vanja Števanov, Predrag Turanji i David Švertecki – nabraja Rablov.

     

    powerlifting klub gladijator

     

    Powerlifting je popularan sport u Elemiru

     

    On se plaši da će zbog aktuelne situacije čak i tradicionalni kup Elemira u powerliftingu morati da bude odložen, iako se održava u novembru.

     

    – Stvar je u planiranju, kalendaru saveza koji će biti sigurno menjan, u planiranju i obezbeđenju sredstava i nizu drugih okolnosti – zaključuje Rablov.

     

    Ovaj sport u Elemiru je popularan, a klub uspešno postoji još od 1984. godine. To je sport snage i sastoji se iz tri različite discipline dizanja tegova, i to čučanj, bench press i mrtvo dizanje. Takmičar na osnovu tri pokušaja u sva tri dizanja dostiže maksimalnu podignutu težinu. Maksimalna težina u sva tri lifta omogućava konačni “total” postignute težine i na osnovu toga se dobija krajnji rezultat.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport