• Svetski košarkaši oduševljeni atmosferom

    Upriličen prijem za učesnike turnira

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac priredili su danas u Gradskoj kući prijem za učesnike i organizatore Međunarodnog košarkaškog turnira za kadete, koji se završava večeras u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“. Prijemu su prisustvovali predstavnici svih osam klubova učesnika – Real Madrida, Barselone, Cibone iz Zagreba, Stela Azuro iz Rima, Partizana iz Beograda, Sport’s Worlda iz Novog Sada, Svetog Đorđa iz Žitišta i Proletera iz Zrenjanina.

    Košarkaši Real Madrida
    Košarkaši Real Madrida

    Gradonačelnik Janjić je poručio da bi svakom Zrenjanincu trebalo da imponuje što se u našem gradu organizuje jedan ovako značajan turnir i što su gosti grada takmičari uglednih evropskih klubova.

    – Ovo je još jedna poruka da je Zrenjanin otvoren grad, koji je sposoban da organizuje velike sportske manifestacije. Potrudićemo se da ovaj turnir postane tradicionalan – kazao je Janjić.

    Koordinator košarkaške akademije „kraljevskog kluba“ iz Madrida Roberto Angulo rekao je da će gosti sa turnira u Zrenjaninu poneti najlepše utiske. Oni su imali problema pri samom dolasku, zbog štrajka kontrolora leta na aerodromima u Francuskoj, ali sve ostalo, po njegovim rečima, zaslužuje samo reči hvale.

    – Veoma nam je drago što smo ovde, jer znamo koliko je teško organizovati jedan turnir sa ovakvim učesnicima. Posebno nam je zadovoljstvo što igramo u zemlji koja je poznata upravo po dobroj košarci – istakao je Angulo.

    Real i grad Zrenjanin imaju i jednu dodirnu tačku, koja je, u velikoj meri, i doprinela da se održi ovaj turnir – to je košarkaš slavnog madridskog kluba Dino Radončić, rođen u Zrenjaninu, gde je i načinio prve košarkaške korake u klubovima „Uno Grande“ i „Storm“, a potom preko Barselone stigao i u redove Reala. O njemu se veoma pohvalno izrazio i Roberto Angulo, rekavši da je u pitanju veliki talenat i da klub od njega dosta očekuje u narednim sezonama.

    Inicijator održavanja turnira i jedan od njegovih organizatora Damir Radončić napomenuo je da se zrenjaninski turnir odvija i bolje nego što je zamišljeno, uz opasku da je bilo dosta sumnji u to da u Zrenjanin mogu doći ekipe poput Reala ili Barselone, dva svetska sportska brenda.

    – Izuzetno sam zadovoljan posetom, zbog čega i razmišljamo da turnir postane tradicionalan – naveo je Radončić i podsetio da je sav prihod od ulaznica namenjen udruženju „Transplant heroji“, koje okuplja roditelje dece sa transplantiranim organima.

    Međunarodni turnir u košarci za kadete, igrače uzrasta od 16 godina, završava se večeras finalnom utakmicom u 19.30 časova, u kojoj će se sastati Real Madrid – Sport’s World. Nakon finalnog meča uslediće i ceremonija proglašenja pobednika i svečano zatvaranje turnira, a najavljeno je prisustvo evropske šampionke u atletici Ivane Španović, nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca i jedinog Zrenjaninca koji je igrao u NBA ligi Žarka Čabarkape i glumca Vladimira Žuleta Aleksića, koji je u filmu „Žućko – Priča o Radivoju Koraću“, tumačio lik našeg legendarnog košarkaša.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport