• Svetski dan pešačenja obeležiće se i u Zrenjaninu

    Svetski dan pešačenja po drugi put će biti obeležen u Zrenjaninu i to šetnjom dužine 6 kilometara.   O tome kako je zamišljeno obeležavanje ovog dana, danas su govorili Aleksandra Todorov i Miloje Milojević iz Kluba planinara Zrenjanina, koji su uz Sportski savez grada, organizatori šetnje. Dan pešačenja obeležićemo u subotu 15. septembra. Krenućemo u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svetski dan pešačenja obeležiće se i u Zrenjaninu

    Svetski dan pešačenja po drugi put će biti obeležen u Zrenjaninu i to šetnjom dužine 6 kilometara.

     

    O tome kako je zamišljeno obeležavanje ovog dana, danas su govorili Aleksandra Todorov i Miloje Milojević iz Kluba planinara Zrenjanina, koji su uz Sportski savez grada, organizatori šetnje.

    • Dan pešačenja obeležićemo u subotu 15. septembra. Krenućemo u 9 sati sa Trga slobode, pa desnom obalom Begeja, do parka na Putnikovu, gde ćemo se odmoriti. Zatim nastavljamo ulicom Franje Kluza, Igmanskom, Baštenskom, do salaša Žarka Turinskog, gde ćemo napraviti dužu pauzu. Nastavljamo prema Aviv parku gde će svi, nakon pređenih 6 kilometara, dobiti diplome i flašicu vode, kaže Aleksandra Todorov, iz Kluba planinara Zrenjanin.

     

    Pešačenje spada u najkvalitetniji vid rekreacije. Mogu pešačiti svi a pešačenje je izuzetno zdrava sportska aktivnost.

    • Cilj nam je da što više mladih i učenika uključimo, kaže Miloje Milojević,predsednik Kluba planinara Zrenjanin.Prošle godine smo imali 230 učesnika, od toga najviše učenika škole „Petar Petrović Njegoš“. Ove godine očekujemo nekoliko puta više učesnika, jer imamo najave iz nekoliko škola da će doći organizovano. Nadamo se da će nam se priključiti i više građana, istakao je Milojević.

     

    Pešačiće se trotoarom a negde i neasfaltiranim stazama.Zrenjaninski planinari poručuju da koristimo ono što imamo: ravničarske puteve, često i prašnjave ali baš zato lepe na specifičan način.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport