Sport

SVE ZA PORODICU: Deda prodao traktor i berač da bi unuci trenirali fudbal

BOTOŠ – Mihajlo Miša Damjanov, penzioner iz Botoša, koji je zagazio u osmu deceniju života, rasprodaje delove imanja i imovine, da bi podigao svoje troje unučadi, o kojima njegova supruga Darina i on brinu nakon ćerkine smrti.

Deda Mihajlo sa unucima
Deda Mihajlo sa unucima

Požrtvovani deda svojim unučićima ništa ne uskraćuje, trudi se da im pruži maksimum, ali podrške nema niotkud, kaže on.

– Stariji unuk Borko imao je u decembru prošle godine tešku povredu kada ga je udario automobil. Još je na oporavku, tek je krenuo u školu ponovo, a o fudbalu, koji mu puno znači, ne sme ni da razmišlja. Imali smo velike troškove oko njegovog lečenja, a nikakvu pomoć nismo dobili, mada smo se na mnogo adresa obraćali – kaže za portal „Zrenjaninski“ srčani deda Mihajlo.

On napominje da je i mlađi unuk Boris, učenik petog razreda, vrstan fudbaler i veliki talenat, i da pohađa Akademiju „Bambi“, koju je osnovao poznati fudbaler Zoran Tošić. Deda se trudi da ga vozi na treninge, da mu omogući da bude što uspešniji u ovom sportu. Na treninge često poveze i unuku Marijanu, koja je uz braću zavolela najvažniju sporednu stvar na svetu.

– Hoću da im ispunim želju i omogućim da treniraju fudbal koji toliko vole. I sam sam bio fudbaler, igrao sam za Botoš i mogu da ih razumem – kaže deda, koji je brigu o troje unučića preuzeo nakon smrti njihove majke, a njegove ćerke Gordane.

– Za unučiće sam spreman da se žrtvujem. Nas petoro živimo od moje penzije koja je mala da bi mogla da pokrije sve troškove. Morao sam da prodam traktor, berač za kukuruz, i još dosta toga, ali nije mi žao, srce mi je puno ljubavi za njih – govori Miša.

Ni unuci ne kriju svoju ljubav prema dedi i baki, kažu da im je deda idol, jer je bio dobar fudbaler, a spreman je da ih uvek podrži i posavetuje.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.