• Sve spremno za moto-trku „Nagrada Zrenjanina 2018.“

    Sve spremno za moto-trku „Nagrada Zrenjanina 2018.“, očekuje nas pravi spektakl. Moto-trka „Nagrada Zrenjanina 2018.“, koja će se za vikend održati u industrijskoj zoni “Jugoistok“, najavljena je danas na konferenciji za medije u Gradskoj kući. O predstojećem dvodnevnom događaju, na konferenciji su govorili Božidar Mihailović, pomoćnik predsednika Auto-moto saveza Srbije za moto sport, Darko Todorov […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sve spremno za moto-trku „Nagrada Zrenjanina 2018.“

    Sve spremno za moto-trku „Nagrada Zrenjanina 2018.“, očekuje nas pravi spektakl.
    Moto-trka „Nagrada Zrenjanina 2018.“, koja će se za vikend održati u industrijskoj zoni “Jugoistok“, najavljena je danas na konferenciji za medije u Gradskoj kući.
    O predstojećem dvodnevnom događaju, na konferenciji su govorili Božidar Mihailović, pomoćnik predsednika Auto-moto saveza Srbije za moto sport, Darko Todorov – Frajta, jedan od najpoznatijih zrenjaninskih i srpskih motorista, i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, a prisutan je bio i predsednik Auto moto kluba „Petrovgrad“ Dragan Gudžev.

     

    Nagrada Zrenjanina 2018

     

    Moto-trku „Nagrada Zrenjanina 2018.“, koja će biti održana u subotu 15. i nedelju 16. septembra, organizuju Auto-moto savez Srbije i Auto moto klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Auto-moto savez osiguranja, a sve pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.
    -Ovo je sada već tradicionalna manifestacija a bitno je naglasiti da će se održati na licenciranoj stazi, sa mogućnošću dobijanja licence i za neke zahtevnije discipline. Zrenjanin, inače, ima dugu tradiciju u motociklizmu, ovde je 1976. godine održan i nacionalni šampionat, bilo je revijalnih trka, moto-kros takmičenja a od prošle godine održava se „Velika nagrada“ našeg grada – naglasio je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, uz podsećanje da je najavljeno lepo vreme, što bi omogućilo i odličnu posetu događaju.

     

    Potpredsednik AMS za moto sport Božidar Mihailović zahvalio se gradonačelniku Čedomiru Janjiću na saradnji u organizaciji ovakvog događaja.
    -Perspektiva je da dobijemo i stazu za zahtevnija takmičenja, čak i za one najbrže kategorije. Nama u AMS je i cilj da imamo jednu dobru stazu za najinteresantnije kategorije i na tome ćemo zajednički raditi. Inače, imamo dobar odziv takmičara, očekujemo čak i super-moto disciplinu ovde u Zrenjaninu, koju smo lani morali da odložimo. Očekivani broj takmičara je između 50 i 60 po disciplinama. U subotu takmičenje počinje u 14.30 a u nedelju u 11.30, pre toga su treninzi – najavio je Mihailović, pohvaljujući angažovanost i Grada Zrenjanina i AMK „Petrovgrad“.

     

    Darko Todorov – Frajta podsetio je da je Zrenjanin nekada imao i svetska imena među motociklistima, a sada se mnogo radi na promociji i razvoju moto sporta u našem gradu.
    -Za predstojeću manifestaciju radili smo mnogo i na bezbednosti i takmičara i posetilaca i očekujem da našim sugrađanima bude priređen veliki spektakl – najavio je Todorov.
    Među takmičarima biće i članova AMK „Petrovgrad“, i to Nikola Krezić, Darko Prokin, Ivan Kulić, Dragan Prokin i Srđan Ostojić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport