Sport

SVE BOLJI NASTUPI SARIĆA NA EVRO SCENI

ZRENJANIN – Prethodnog vikenda u rumunskog gradu Ploeštiju održan je Evropski juniorski kup na kojem je učestvovao i član Omladinskog džudo kluba „Proleter MD“ iz Zrenjanina Dušan Sarić. On se takmičio u kategoriji do 81kg i „za dlaku“ mu je izbegla medalja.

Dušan Sarić (desno) sa trenerom Nikolom Savatovićem
Dušan Sarić (desno) sa trenerom Nikolom Savatovićem

U prvom kolu zabeležio je trijumf iponom protiv rumunskog takmičara Kena Uemure. U drugom kolu je zabeležio tesan poraz od kasnijeg finaliste Arse Milića iz Crne Gore. U prvom repesažnom meču Dušan je savladao borca Teodora Baldeana iz Rumunije, da bi nakon tog meča, u ponovo teškom duelu sa moldavskim takmičarem Iurie Mocanuom, bio savladan.

Samo korak je delio Dušana Sarića od medalje, ali ovo je svakako najbolji nastup na evro sceni i očekuje se da u budućnosti zabeleži još bolje mečeve i plasmane.

Dušan Sarić će od 16. do 18. septembra nastupati na Prvenstvu Evrope za juniore, koje se održava u Malagi (Španija). Selektor reprezentacije Srbije je bio izuzetno zadovoljan njegovim nastupima u poslednje vreme i pozvao ga je da učestvuje na ovom svakako najbitnijem takmičenju u ovoj sezoni.

Ovog vikenda kreću i turniri za mlađe uzraste, pa će tako poletarci, pioniri i kadeti nastupiti u Subotici, dok će juniori i seniori imati borbe u Novom Sadu.

Podeli članak
sinovoz
FAM