Sport

STONOTENISER BANATA BRANI BOJE SRBIJE

ZRENjANIN – Valentin Nađ Nemedi, član zrenjaninskog Banata, braniće boje Srbije na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu, koje se održava u Kuala Lumpuru, u Maleziji.

Ilija Majstorović i Valentin Nađ Nemedi
Ilija Majstorović i Valentin Nađ Nemedi

– Velika je čast biti pozvan u reprezentaciju – kaže za portal „Zrenjaninski“ Valentin Nađ Nemedi, koji sutra sa Aleksandrom Karakaševićem, Markom Jevtovićem, Žoltom Peteom i trenerom Goranom Kocićem kreće put Malezije. – Srbija se takmiči u drugoj diviziji, to su ekipe od 17. do 32. mesta u svetu, a ako se Sale (Karakašević, prim. aut.) razigra, imamo šanse za plasman u prvu, gde su definitivno svetske stonoteniske velesile. Kina je i dalje neprikosnovena, a slede je Japan, Koreja, a od evropskih država može da im parira jedino Nemačka.

Dok se nastavlja ligaško prvenstvo u kom stonoteniseri Banata nemaju izgubljenu utakmicu u prošloj i, evo, i u ovoj godini, mladi zrenjaninski takmičari polako počinju pripreme za državno pojedinačno prvenstvo, koje će se održati 19. i 20. marta.

– Mislim da smo iz Banata neprikosnoveni – kaže Ilija Majstorović, prvotimac ovog kluba. – Svako od nas može da bude prvak Srbije, zaista je pitanje ko će biti prvi, drugi ili treći. To zavisi od koncentracije i disciplinovanosti. Nama je pojedinačno državno prvenstvo jako važno, tu se sakupi toliko bodova da rejting ne može da padne bez obzira na to kako odigramo na nekim drugim turnirima. Zato ga ozbiljno shvatamo i pripremamo se za njega.

U ligaškom takmičenju, Banat je pokazao da mu nema ravnog i mirno, bez izgubljenog meča, čeka plej of u maju.

Podeli članak
sinovoz
FAM