• Stigao zlatni olimpijac Filip Bartole, priređen mu spektakularan doček!

    Filip Bartole imao je danas spektakularan doček u Zrenjaninu, koji su mu priredili rodbina, prijatelji i komšije, po njegovom povratku iz Abu Dabija, gde je učestvovao na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade!   Filip se sa ovog takmičenja vratio sa tri osvojene medalje – jednom zlatnom i dve srebrne. Kako smo već pisali, Filip Bartole je osvojio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stigao zlatni olimpijac Filip Bartole, priređen mu spektakularan doček!

    Filip Bartole imao je danas spektakularan doček u Zrenjaninu, koji su mu priredili rodbina, prijatelji i komšije, po njegovom povratku iz Abu Dabija, gde je učestvovao na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade!

     

    Filip se sa ovog takmičenja vratio sa tri osvojene medalje – jednom zlatnom i dve srebrne. Kako smo već pisali, Filip Bartole je osvojio zlatnu medalju u trci na 100 metara, a srebro u trci na 200 metara i kao član štafete 4×100 metara.

     

    – Kao i obično Filip nas nije izneverio. On to što obeća, on to uvek i uradi. Ako je obećao tri medalje, onda su to tri medalje. Danas sam najponosnija majka u Srbiji. Nismo baš planirali ovakav doček, ali je bilo spektakularno. Bilo je puno Filipovih prijatelja i poznanika, svi su nam se javili sa željom da ga dočekaju – izjavila je za portal zrenjaninski.com Radinka Bartole, Filipova majka.

     

     

    Zajedno sa Filipom, u Zrenjanin su se vratili i ostali članovi kluba Hendi sport, koji su predstavljali Srbiju na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade. Podsetimo, put Saudijske Arabije uputili su se i Olga Ramadani, Jovana Rakić, Anja Ostojić i Jovan Pavić (UNIFIED odbojka), kao i Vesna Kovačev, Valentina Manojlov i Ivan Živkov (atletika). I njima je priređen doček ispred Filipove kuće.

     

    Uz muziku proslavljen neverovatan uspeh našeg sportiste

     

    A doček je bio veličanstven! Uz muziku i baklje proslavljen je neverovatan uspeh našeg sportiste, koji je pre nekoliko godina osvojio i Nagradu grada Zrenjanina.

     

     

    Prijatelj porodice Lazar Ćurčin kazao je da ga je, pre nego što je krenuo u Abu Dabi, Filip zvao da se pozdrave.

     

    – Poželeo sam mu puno sreće. Sve vreme su mi išle suze radosnice kad sam čuo za njegove uspehe. Filip je osvetlao obraz i Zrenjanina i Srbije, i pokazao svima da, ako se radi sa decom koja imaju Daunov sindrom, da se može postići puno toga. Treba ulagati u ovu decu koja isto imaju pravo na život, a Filipove medalje su zasvetlele punim sjajem. Pokazalo se da je Zrenjanin olimpijski grad – kazao je Ćurčin za naš portal.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport