• SREBRO NA SVETSKOM PRVENSTVU

    Uspešan nastup modelara Bojana Gostojića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Veliki uspeh postigli su juniorska reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu u Makedoniji i zrenjaninski modelar Bojan Gostojić, član Aerokluba Zrenjanin, koji je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu juniora u kategoriji F1B. To je odlična uvertira za značajan događaj koji predstoji upravo u gradu na Begeju.

    Bojan Gostojić
    Bojan Gostojić

    – Ovo je prelep uvod u ono što nas uskoro očekuje na terenima oko Aradca, kod Zrenjanina, gde će se održati Evropsko prvenstvo za seniore za slobodno leteće kategorije u vazduhoplovnom modelarstvu. Na njemu će svakako učestvovati i Bojan Gostojić, i to kao član naše seniorske reprezentacije, kojem ovo nije prvi uspeh, jer je on uvek u samom vrhu na svetskim i evropskim juniorskim prvenstvima. I njegov otac se bavi modelarstvom, evropski je prvak i izuzetan takmičar, i ti uspesi nikako nisu slučajni već su rezultat velikog rada, kontinuiteta i posvećenosti – kaže za portal zrenjaninski.com direktor reprezentacije Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu Nikola Borovac, koji je ujedno i direktor Evropskog prvenstva za seniore, koje će biti održano u Zrenjaninu od 13. do 20. avgusta.

    Na ovom prvenstvu, napominje Gostojić, učestvovaće takmičari iz 30 zemalja, i to njih više od 270. Prvenstvu će prethoditi Memorijalni kup „Đorđe Žigić“, 49. po redu. Borovac se nada da će vreme poslužiti organizatore i takmičare i da će sve proteći u najboljem redu.

    – Moram da se zahvalim i na velikoj podršci koju imamo od zrenjaninske Gradske uprave – napominje Borovac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport