Sport

SRĐAN MARIĆ USPEŠNO PREDSTAVIO KLUB NA TAKMIČENJIMA

Srđan Marić

ZRENJANIN – Takmičar Karate kluba “Banatski cvet” iz Zrenjanina Srđan Marić ponovo je, zajedno sa Karate klubom Banat, nastupio na međunarodnom karate turniru u Brčkom, koji je održan u organizaciji Balkanskog šotokan saveza. Na ovom turniru učestvovalo je preko 450 takmičara iz 26 klubova iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije i Hrvatske.

 

Marić je osvojio treće mesto u konkurenciji seniora, u kategoriji kate pojedinačno, zatim prvo mesto kao član kata tima starijih seniora, koji su još činila dva člana Karate kluba Banat Slavko Vučetić i Zoran Skendžić, kao i prvo mesto u ekipnim borbama, kao član tima koji su činila i dva člana Karate kluba Banat Slavko Vučetić i Ljubinko Dostanić.

 

Srđan Marić je osvojio i drugo mesto u kategoriji pojedinačnih borbi, u konkurenciji seniora +80kg, a prvo mesto u apsolutnoj kategoriji, pobedivši u finalnom meču takmičara iz Hrvatske.

 

Marić je, zajedno sa takmičarima Karate kluba Banat, nastupio i na prvenstvu Vojvodine u Žitištu, održanom pod pokroviteljstvom Šotokan saveza Srbije. Učestvovalo je preko 250 takmičara iz 27 klubova. U generalnom plasmanu, zajedničkim snagama, zauzeli su drugo mesto po uspešnosti.

 

Mariću je pripalo treće mesto u kategoriji kate pojedinačno, u konkurenciji seniora, a drugo mesto osvojio je kao član kata tima starijih seniora, koji su još činili Radovan Balog i Zoran Skendžić.

 

Treće mesto osvojio je kata tim koji je bio u sastavu Srđan Marić iz Karate klub Banatski cvet, i dva člana Karate kluba Banat Ljubinko Dostanić i Zoran Skendžić.

 

U kategoriji ekipnih borbi, kod mlađih seniora, drugo mesto osvojio je tim koji su činili Marić, Dostanić i Jovanov, a oni su osvojili i prvo mesto u apsolutnoj kategoriji.

Podeli članak
sinovoz
FAM