Sport

SPORTSKO DRUŠTVO “NAFTAGAS” OBELEŽILO 40 GODINA POSTOJANjA

ELEMIR – Sportsko društvo “Naftagas” iz Elemira, prigodnom svečanošću u restoranu “Babatovo” na Tisi, obeležilo je 40 godina od osnivanja.

sd_naftagas

– Obeležavamo četiri decenije postojanja i uspešnog rada, u uslovima kada je najvažnije bilo opstati. Krenuli smo sa pet klubova, sada ih imamo devet u ovoj velikoj sportskoj porodici. Mi smo posle Partizana i Crvene Zvezde najveće sportsko društvo u Srbiji – kaže Pero Pilipović, predsednik SD “Naftagas”.

On ističe da društvo ima uspešnu saradnju sa Mesnom zajednicom Elemir.

– Od svih organizacija u selu, Sportsko društvo ima najveći uticaj, i to pozitivan, na funkcionisanje sela i mesne zajednice, svojim aktivnim učešćem. S druge strane, naše aktivnosti finansira mesna zajednica. Dobra saradnja je i sa Gradom Zrenjaninom, a sedam naših klubova je na redovnim dotacijama zrenjaninskog Sportskog saveza – napominje Pilipović.

sd_naftagas

SD “Naftagas” čine fudbalski klub, ženski i muški rukometni klub, košarkaški klub, šah klub, moto klub, strelci, preferans i powerlifting klub. U klubovima ima ukupno preko 400 članova, a osnov je rad sa mlađim kategorijama. Treba napomenuti da je Powerlifting klub Gladijator iz Elemira ovogodišnji prvak države, a da je Šah klub Naftagas član Prve lige.

Na svečanosti su zaslužnim pojedincima i kolektivima dodeljene plakete i zahvalnice.

Plakete su dobili Milan Armacki, Ljubomir Stanić, Milan Topalov, Simo Stamenić, Petar Eremić, Božidar Solarov, Branko Trnjaković, Pero Pilipović, Sava Stepanov, Milan Repija i Jovica Milošev. Posthumno, plakete su dodeljene i Željku Katančiću, Milanu Nedeljkovu, Mirku Kuburiću, Ljubivoju Eremiću i Miletu Jegarcu.

sd_naftagas

Zahvalnice su dobili MZ Elemir, OŠ “Svetozar Marković Toza”, Grad Zrenjanin, Sportski savez Grada Zrenjanina, Fudbalski savez Grada Zrenjanina, DOO “Energotehna” Novi Sad, Lovačko udruženje “Jedinstvo”, restoran “Babatovo”, kao i Srđan Dragišić, Savo Radulović, Mile Novaković i Slavko Surla.

sd_naftagas

Podeli članak
sinovoz
FAM