• SPORTSKO DRUŠTVO „NAFTAGAS“ OBELEŽILO 40 GODINA POSTOJANjA

    Jedan od najvećih kolektiva u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ELEMIR – Sportsko društvo „Naftagas“ iz Elemira, prigodnom svečanošću u restoranu „Babatovo“ na Tisi, obeležilo je 40 godina od osnivanja.

    sd_naftagas

    – Obeležavamo četiri decenije postojanja i uspešnog rada, u uslovima kada je najvažnije bilo opstati. Krenuli smo sa pet klubova, sada ih imamo devet u ovoj velikoj sportskoj porodici. Mi smo posle Partizana i Crvene Zvezde najveće sportsko društvo u Srbiji – kaže Pero Pilipović, predsednik SD „Naftagas“.

    On ističe da društvo ima uspešnu saradnju sa Mesnom zajednicom Elemir.

    – Od svih organizacija u selu, Sportsko društvo ima najveći uticaj, i to pozitivan, na funkcionisanje sela i mesne zajednice, svojim aktivnim učešćem. S druge strane, naše aktivnosti finansira mesna zajednica. Dobra saradnja je i sa Gradom Zrenjaninom, a sedam naših klubova je na redovnim dotacijama zrenjaninskog Sportskog saveza – napominje Pilipović.

    sd_naftagas

    SD „Naftagas“ čine fudbalski klub, ženski i muški rukometni klub, košarkaški klub, šah klub, moto klub, strelci, preferans i powerlifting klub. U klubovima ima ukupno preko 400 članova, a osnov je rad sa mlađim kategorijama. Treba napomenuti da je Powerlifting klub Gladijator iz Elemira ovogodišnji prvak države, a da je Šah klub Naftagas član Prve lige.

    Na svečanosti su zaslužnim pojedincima i kolektivima dodeljene plakete i zahvalnice.

    Plakete su dobili Milan Armacki, Ljubomir Stanić, Milan Topalov, Simo Stamenić, Petar Eremić, Božidar Solarov, Branko Trnjaković, Pero Pilipović, Sava Stepanov, Milan Repija i Jovica Milošev. Posthumno, plakete su dodeljene i Željku Katančiću, Milanu Nedeljkovu, Mirku Kuburiću, Ljubivoju Eremiću i Miletu Jegarcu.

    sd_naftagas

    Zahvalnice su dobili MZ Elemir, OŠ „Svetozar Marković Toza“, Grad Zrenjanin, Sportski savez Grada Zrenjanina, Fudbalski savez Grada Zrenjanina, DOO „Energotehna“ Novi Sad, Lovačko udruženje „Jedinstvo“, restoran „Babatovo“, kao i Srđan Dragišić, Savo Radulović, Mile Novaković i Slavko Surla.

    sd_naftagas

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport