Sport

Sportski savez opštine Žitište imao zapažen nastup na Sajmu sporta

Sportski savez opštine Žitište

Veoma zapažen nastup na trodnevnom 7. Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu, koji se danas završava, imao je i Sportski savez opštine Žitište.

 

– Naš savez je već petu godinu učesnik Sajma sporta u Beogradu i kao i svake godine trudimo se da predstavimo sve rezultate koje ostvarimo na godišnjem niovou, odnosno koje zabeleže sportisti iz naših 40 članica opštinskog Sportskog saveza. Pored klupskog i individualnog sporta, u Žitištu i svim mesnim zajednicama imamo veoma dobro organizovan školski sport i rekreativne aktivnosti. Ono na šta smo posebno ponosni i u opštini i u našem savezu su uspesi naših sportista. Ove godine, na primer, ovde sa nama su kao promoterke žitištanskog sporta bile svetska prvakinja u kik boksu Aleksandra Rapaić, kao i reprezentativka Srbije Zorana Nikolić – kaže za portal zrenjaninski.com generalna sekretarka Sportskog saveza opštine Žitište Smiljka Jakšić, uz konstataciju da Žitište, iako je mala srednjobanatska opština, ima vrhunske sportske talente koji ostvaruju rezultate i na najvećim takmičenjima.

 

A mladi u ovoj opštini imaju priliku da izaberu između fudbala, košarke, odbojke, rukometa, karatea, kik boksa, šaha, atletike, sportskog ribolova i streljaštva.

 

– Naš savez izdaje i list sportista opštine Žitište „Marker“, koji izlazi dva puta godišnje i deli se besplatno, a u njemu su zanimljivi članci o dešavanjima i akcijama u žitištanskom sportu, ali i u školskom sportu i po mesnim zajednicama. Ovaj list prošle godine obeležio je dve decenije izlaženja – sa ponosom ističe Smiljka Jakšić.

 

Sportski savez opštine Žitište

 

Podeli članak