• SPORTSKI KARAVAN KREĆE POSLE PRAZNIKA

    I u narednom periodu okupljanja mladih sugrađana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SPORTSKI KARAVAN KREĆE POSLE PRAZNIKA

    ZRENJANIN – Sportski savez grada Zrenjanina i u narednom periodu okupljaće naše mlade sugrađane iz ruralnih sredina na projektu pod nazivom „Sportsko – edukativni karavan po naseljenim mestima“.

    Jankov Most
    Jankov Most

    – Cilj je da kroz razne sportske i predavačko – edukativne vidove aktivnosti ukažemo na značaj i neophodnost bavljenja sportskim aktivnostima, a sve radi prevencije i poboljšanja zdravlja, uz stvaranje još boljih uslova za vežbanje i bavljenje sportom. Pored ove akcije u toku je i akcija besplatnog petodnevnog druženja na gradskom bazenu za decu iz seoskih mesnih zajednica pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina – kaže generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura.

    Mihajlovo
    Mihajlovo

    U okviru sportsko – edukativnog karavana đaci iz nižih školskih razreda učestvovali su u zabavnim poligonima, a iz viših razreda su kroz radionicu – pričaonicu sa poznatim sportistima sticali informacije o sportu i njegovim benefitima. Uz to, kroz predavanja volontera Crvenog krsta obučavani su u pružanju prve pomoći. Do sada su održane tri prezentacije, i to u Jankovom Mostu, Mihajlovu i Banatskom Despotovcu. Svim osnovcima uručeni su skromni pokloni, a u svakoj mesnoj zajednici nagrađeni su sportski radnici – entuzijasti. Do sada su nagrađeni Jožef Makan iz Mihajlova, Todor Nistor iz Jankovog Mosta i Saša Kaurin iz Banatskog Despotovca.

    Banatski Despotovac
    Banatski Despotovac

    Veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružaju Grad Zrenjanin, saveti mesnih zajednica, Crveni krst Zrenjanin, Savez za školski sport, osnovne škole, volonterske organizacije, kao i mnogobrojni zrenjaninski sportisti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport