• SPOMEN SOBA POSVEĆENA SLAVNIM DANIMA PROLETERA

    ZRENJANIN – U prostorijama nekadašnjeg Fudbalskog kluba Proleter, na stadionu u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, otvorena je spomen soba u kojoj su izložene fotografije igrača i timova ovog nekada slavnog kluba.     Izložbu je priredio dugogodišnji sekretar kluba Miran Pantelić, u prisustvu nekadašnjih igrača i članova uprave kluba iz njegovih najslavnijih dana.   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SPOMEN SOBA POSVEĆENA SLAVNIM DANIMA PROLETERA

    ZRENJANIN – U prostorijama nekadašnjeg Fudbalskog kluba Proleter, na stadionu u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, otvorena je spomen soba u kojoj su izložene fotografije igrača i timova ovog nekada slavnog kluba.

     

     

    Izložbu je priredio dugogodišnji sekretar kluba Miran Pantelić, u prisustvu nekadašnjih igrača i članova uprave kluba iz njegovih najslavnijih dana.

     

    – Prvi put se okupljamo ovim povodom danas a sledećih dana biće prilike da sve generacije nekadašnjih igrača, trenera i članova uprave, i svi koji su bili vezani za Proleter, dođu ovde i evociraju uspomene. Ovde su izložene fotografije timova svih generacija Proletera i 14 fotografija reprezentativaca iz ovog kluba, svojevremeno i prvoligaša, među kojima su Bela Palfi, Milan Galić, Milan Bečejac, Nenad Bjeković, Darko Kovačević, Ilija Ivić, Vladimir Ivić, Duško Tošić… – istakao je Pantelić, podsećajući da je gašenje najznačajnijeg fudbalskog kluba u gradu na Begeju moglo biti izbegnuto, jer dugovi nisu bili preveliki.

     

     

    O velikim danima kluba govorili su i Ćira Praporski, igrač iz generacije od 1947. godine, nekadašnji članovi uprave među kojima i Borko Kovač, bivši fudbaler i trener Radivoje Drašković, zatim nekadašnji predsednik i direktor kluba Dragiša Radovančev, koji je podsetio na neuspele pokušaje spasavanja kluba u najtežim trenucima, u vreme gašenja 2005. godine.

     

     

    Proleter je bio klub koji je stvarao igrače, koji je beležio rezultate i u mnogo čemu bio prvi. Saopšten je i podatak da je svojevremeni rekord u visini transfera domaćih igrača držao baš zrenjaninski klub, za Darka Kovačevića.

     

     

    Na kraju, predloženo je da se pokrene inicijativa za „vaskrsenje“ kluba, o čemu je govorilo više prisutnih, a Ivan Grubački Guta dao je konkretan predlog da se osnuje Proleter 1947.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport