Sport Vesti Zrenjanin

Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima biće u Aviv Parku

školsko prvenstvo na veslačkim ergometrima

Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima održaće se 6. aprila, u 12 časova, u zrenjaninskom Aviv parku, u sali za stoni tenis. Ovaj zanimljiv sportski događaj najavljen je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući.

 

– Prošle godine organizovali smo prvo školsko prvenstvo Grada Zrenjanina u ovoj disciplini. To je bio prvi događaj takve vrste i u Srbiji, sa 150 učesnika. Bilo je mnogo pozitivnih reakcija i to je dobar znak da moramo nastaviti sa ovim prvenstvom. Sve je to moglo da se odradi zahvaljujući Aviv Parku, Veslačkom savezu Srbije i podršci novosadskog veslačkog kluba. Moguće je da priča bude proširena na celu teritoriju Vojvodine – najavio je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

 

Predsednik Veslačkog kluba Begej 1883 Dane Lužajić istakao je da je cilj ovog takmičenja da se veslački sport što više populariše, i da što veći broj ljudi dobije priliku da se oproba u veslanju.

 

– Dobili smo podršku od Veslačkog saveza Srbije i od novosadskog veslačkog kluba, koji će ove godine učestvovati u takmičenju. Kontaktirani su i drugi klubovi i reakcije su veoma pozitivne – istakao je Lužajić.

 

Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina, pohvalila je organizatore manifestacije, veslačke klubove Begej i Zrenex. Ovi klubovi su pre mesec dana organizovali prvenstvo Srbije u ergometrime, koje je održano u Kristalnoj dvorani.

 

– Mi ćemo sada imatii 50 volontera Crvenog krsta Zrenjanin, koji će se takmičiti i time omasoviti događaj – istakla je Đapić Atanacković.

 

A Jovan Lekić, generalni sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina, saopštio je da su posećene sve škole na području Zrenjanina i da je deci data prilika da se oprobaju na ergometrima.

 

– Time su mogli da naprave i selekciju učenika koji će ih predstavljati. Inače, kategorije u kojima će se deca takmičiti su peti, šesti, sedmi i osmi razredi osnovnih škola, posebno dečaci i devojčice. Tu su i srednje škole mešovito od 1. do 4. razreda, ali posebno muški i ženski takmičari – precizirao je Lekić.

 

Aviv Park Zrenjanin dobar domaćin mnogih događaja

 

Aviv Park, kao dobar domaćin, pomogao je organizaciju mnogih sportskih, dečjih i zabavnih događaja u Zrenjaninu. Tako i ovaj put, naglasio je Goran Todić, direktor zrenjaninskog Aviv Parka.

 

– Nastavljamo zdravu i lepu priču, koju smo lani prvi put organizovali. Događaj je bio odlično propraćen. Reakcije su bile fantastične i verujem da će tako biti i ove subote. Aviv Park će nastaviti da podržava veslanje, ali i sve druge sportove u Zrenjaninu, koji žele da se promovišu u našem prostoru. Nastavićemo odličnu saradnju i sa Gradom i Sportskim savezom i, naravno, Savezom za školski sport – poručio je Todić.

 

On je pozvao Zrenjanince da proprate događaj i podrže učesnike.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM