• Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima biće u Aviv Parku

    Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima održaće se 6. aprila, u 12 časova, u zrenjaninskom Aviv parku, u sali za stoni tenis. Ovaj zanimljiv sportski događaj najavljen je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući.   – Prošle godine organizovali smo prvo školsko prvenstvo Grada Zrenjanina u ovoj disciplini. To je bio prvi događaj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima biće u Aviv Parku

    Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima održaće se 6. aprila, u 12 časova, u zrenjaninskom Aviv parku, u sali za stoni tenis. Ovaj zanimljiv sportski događaj najavljen je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući.

     

    – Prošle godine organizovali smo prvo školsko prvenstvo Grada Zrenjanina u ovoj disciplini. To je bio prvi događaj takve vrste i u Srbiji, sa 150 učesnika. Bilo je mnogo pozitivnih reakcija i to je dobar znak da moramo nastaviti sa ovim prvenstvom. Sve je to moglo da se odradi zahvaljujući Aviv Parku, Veslačkom savezu Srbije i podršci novosadskog veslačkog kluba. Moguće je da priča bude proširena na celu teritoriju Vojvodine – najavio je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

     

    Predsednik Veslačkog kluba Begej 1883 Dane Lužajić istakao je da je cilj ovog takmičenja da se veslački sport što više populariše, i da što veći broj ljudi dobije priliku da se oproba u veslanju.

     

    – Dobili smo podršku od Veslačkog saveza Srbije i od novosadskog veslačkog kluba, koji će ove godine učestvovati u takmičenju. Kontaktirani su i drugi klubovi i reakcije su veoma pozitivne – istakao je Lužajić.

     

    Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina, pohvalila je organizatore manifestacije, veslačke klubove Begej i Zrenex. Ovi klubovi su pre mesec dana organizovali prvenstvo Srbije u ergometrime, koje je održano u Kristalnoj dvorani.

     

    – Mi ćemo sada imatii 50 volontera Crvenog krsta Zrenjanin, koji će se takmičiti i time omasoviti događaj – istakla je Đapić Atanacković.

     

    A Jovan Lekić, generalni sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina, saopštio je da su posećene sve škole na području Zrenjanina i da je deci data prilika da se oprobaju na ergometrima.

     

    – Time su mogli da naprave i selekciju učenika koji će ih predstavljati. Inače, kategorije u kojima će se deca takmičiti su peti, šesti, sedmi i osmi razredi osnovnih škola, posebno dečaci i devojčice. Tu su i srednje škole mešovito od 1. do 4. razreda, ali posebno muški i ženski takmičari – precizirao je Lekić.

     

    Aviv Park Zrenjanin dobar domaćin mnogih događaja

     

    Aviv Park, kao dobar domaćin, pomogao je organizaciju mnogih sportskih, dečjih i zabavnih događaja u Zrenjaninu. Tako i ovaj put, naglasio je Goran Todić, direktor zrenjaninskog Aviv Parka.

     

    – Nastavljamo zdravu i lepu priču, koju smo lani prvi put organizovali. Događaj je bio odlično propraćen. Reakcije su bile fantastične i verujem da će tako biti i ove subote. Aviv Park će nastaviti da podržava veslanje, ali i sve druge sportove u Zrenjaninu, koji žele da se promovišu u našem prostoru. Nastavićemo odličnu saradnju i sa Gradom i Sportskim savezom i, naravno, Savezom za školski sport – poručio je Todić.

     

    On je pozvao Zrenjanince da proprate događaj i podrže učesnike.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]