• ŠKOLSKO PRVENSTVO NA VESLAČKIM ERGOMETRIMA

    ZRENJANIN – Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima, koje se održava povodom obeležavanja 135 godina od osnivanja Veslačkog kluba „Begej 1883“, biće održano u subotu, 17. marta, s početkom u 12 časova, u Aviv Parku Zrenjanin, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.     Prvenstvo za školarce na veslačkim ergomentrima, inače, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ŠKOLSKO PRVENSTVO NA VESLAČKIM ERGOMETRIMA

    ZRENJANINŠkolsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima, koje se održava povodom obeležavanja 135 godina od osnivanja Veslačkog kluba „Begej 1883“, biće održano u subotu, 17. marta, s početkom u 12 časova, u Aviv Parku Zrenjanin, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

     

    Školsko prvenstvo Zrenjanina na veslačkim ergometrima

     

    Prvenstvo za školarce na veslačkim ergomentrima, inače, združeno organizuju Savez za školski sport Grada Zrenjanina i Aviv Park Zrenjanin.

     

    Predsednik Veslačkog kluba „Begej 1883“ Dane Lužajić podsetio je da će ovaj klub za mesec dana obeležiti 135 godina od osnivanja.

     

    – Hteli smo da taj značajan jubilej proslavimo sa sugrađanima mlađeg uzrasta, i to nadmetanjem na veslačkim ergometrima, koji su naši trenažeri, kada nismo na vodi. Ideja je da i naredne rođendane obeležavamo na ovaj način – istakao je Lužajić.

     

    Jedna od organizacija koja se odmah uključila u realizaciju ovog poduhvata je i Savez za školski sport Grada Zrenjanina. Akcija se održava u prostoru zrenjaninskog Aviv Parka, u subotu, od 12 časova, a planirano je da se odvija na 15 ergometara, na kojima će se takmičiti osnovci od 5. do 8. razreda, kao i srednjoškolci svih razreda. Očekuje se učešće oko 300 dece, kao takmičara, i veliki broj navijača i publike.

     

    – Ovo je akcija u kojoj se ostvaruje jedna od najvažnijih ciljeva Saveza za školski sport, a to je da što veći broj učenika učestvuje u sportskim aktivnostima. Zahvaljujemo se Gradu Zrenjaninu na podršci i svim osnovnim i srednjim školama na učešću – rekao je predsednik Saveza za školski sport u Zrenjaninu Milan Radaković.

     

    U akciju se uključio i zrenjaninski Aviv Park, čiji direktor Goran Todić je naglasio da Aviv kao društveno odgovorna kompanija mnogo polaže na podršku deci u bavljenju sportom i fizičkim aktivnostima.

     

    – To je i razlog naše sjajne saradnje sa Savezom za školski sport i  Sportskim savezom Grada Zrenjanina. Tu saradnju uspostavili smo od prvog dana našeg poslovanja u Zrenjaninu, a negovaćemo je i ubuduće – kazao je Todić.

     

    Nadmetanje učenika podržali su i Sportski savez Grada Zrenjanina, na čelu sa generalnim sekretarom Vukosavom Đapić Atanacković, kao i Crveni krst Zrenjanin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport