Sport

SJAJNA GODINA ZA NAŠE ATLETIČARE

ZRENJANIN – Prošla godina za Atletski klub Proleter bila je jedna od najuspešnijih u istoriji kluba. Na prvenstvima države u svim uzrasnim kategorijama i disciplinama osvojene su ukupno 24 medalje, a pravi kuriozitet je da su u Srbiji najbrži najmlađi i najstariji takmičar upravo iz Proletera. Naime, najbrži pionir je Adam Vuković, druga najbrža srpska pionirka je Mirjana Milenković, a najbrži senior Goran Podunavac.

atletika

– Goran Podunavac je najbrži Zrenjaninac svih vremena – kaže trener u Proleteru Mladen Grujić. – Goran je prvak države na 100 metara – 10,78. Odličan uspeh ostvarili su i Velibor Nikolić na 800 i 1.500 metara, Katarina Sirmić na 100 i 200, kao i bacač Ivan Garaj, koji je uzeo medalje i u dvorani i na otvorenom.

Nikako ne treba zaboraviti ni najmlađe atletičare. Mira Milenković, Jovan Milošev, Adam Vuković, Dijana Cekić, Jovana Tuba i Živko Gagić velike su nade zrenjaninske atletike i Proletera, i u njih se u ovoj godini polažu velike nade.

– Prema zvaničnoj rang listi Atletskog saveza Srbije, Proleter je na 14. mestu od ukupno 78 klubova, a u ovom delu Banata daleko najuspešniji. To pokazuje da se u klubu kvalitetno i ozbiljno radi bez obzira na očajne uslove u kojima treniramo. Imamo 50 registrovanih takmičara i više od 100 polaznika škole atletike – dodaje Grujić koji je zajedno sa atletičarima Proletera, reprezentativcima, otišao u Bar na desetodnevne pripreme.

– Ova 2016. je olimpijska godina i biće puno takmičenja. Očekujemo mnogo od svih naših takmičara, pre svega od Nikolića i Podunavca. Cilj nam je da Podunavac u 2016. popravi lični rekord i 100 metara istrči za 10,70 – zaključuje Grujić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.