• Siloviti Zrenjaninci zbacili Piroćance sa liderske pozicije (Foto)

    KK Proleter – KK Pirot 76:70 (27:11, 13:17, 16:21, 20:21)   Nakon pet vezanih poraza, košarkaši zrenjaninskog Proletera konačno su osetili slast pobede.   Izabranici Stefana Atanackovića su u okviru 13. kola Druge muške lige, u subotu, 28. decembra, na parketu Kristalne dvorane, savladali odličnu ekipu Pirota, nanevši joj tako tek treći ovosezonski poraz. Košarkaši […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Siloviti Zrenjaninci zbacili Piroćance sa liderske pozicije (Foto)

    KK Proleter – KK Pirot 76:70 (27:11, 13:17, 16:21, 20:21)

     

    Nakon pet vezanih poraza, košarkaši zrenjaninskog Proletera konačno su osetili slast pobede.

     

    Izabranici Stefana Atanackovića su u okviru 13. kola Druge muške lige, u subotu, 28. decembra, na parketu Kristalne dvorane, savladali odličnu ekipu Pirota, nanevši joj tako tek treći ovosezonski poraz. Košarkaši zrenjaninskog Proletera na taj način su zbacili Piroćance sa liderske pozicije, koju su do ovog vikenda delili sa kragujevačkim Radničkim i Zemunom.

     

    Pročitajte još: Klečanke po treći put u poslednja dva meseca izgubile od Uba

     

    Utakmica je bila rešena već u prvom delu prve četvrtine. Zrenjaninci su silovito otpočeli duel, te su već nakon tri i po minuta stekli prednost od 14:0. Već u narednom minutu prednost su uvećali na 18:1. Pokušavali su gosti da dostignu kapitalnu prednost zrenjaninskih crveno-belih, ali pametnom taktičkom igrom u nastavku susreta košarkaši Proletera nisu dozvolili da dođe do preokreta, te su bodovi zasluženo ostali u gradu na obalama Begeja.

     

     

    Najefikasniji među Zrenjanincima bio je Milan Munižaba sa 24 poena, dok su Petar Beader i Miljan Rakić po 17 puta pogađali koš gostujuće ekipe.

     

    Nakon ovog kola sledi tronedeljna pauza u šampionatu, a naredni meč košarkaši Proletera odigraće 18. januara, kada ih očekuje gostovanje u Čačku, ekipi Železničara.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport