• SESTRE OSVAJAJU ZLATNE MEDALJE

    Zrenjaninske veslačice Marija i Jovana Delić briljiraju na takmičenjima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SESTRE OSVAJAJU ZLATNE MEDALJE

    ZRENJANIN – Marija i Jovana Delić, rođene sestre iz Zrenjanina, treniraju za Kajak klub „Dunav“ iz Bezdana, a krajem avgusta osvojile su zlatnu medalju na državnom prvenstvu u dvosedu na 1000 metara. One su takođe osvojile i zlato na vojvođanskom takmičenju u istoj disciplini. Sestre Delić su probale da treniraju mnoge sportove, ali kažu da ih ništa nije oduševilo kao kajak.

    kajak-sestre-delic

    – Trenirale smo ritmičku gimnastiku i folklor, a probali smo još neke sportove, međutim, ništa nam se nije svidelo jer smo stalno bili u zatvorenom prostoru. Jednom smo šetali pored Begeja kada se i otvorio kajakaški klub, i rešile smo da se oprobamo u tom sportu. Svidelo nam se jer smo znale da će treninzi biti na otvorenom. U početku je to više bilo iz zabave, da se družimo i razvijamo, a posle kako smo postajale starije shvatile smo da nam se to sviđa i da bi trebalo ozbiljno da počnemo treniramo – ispričala je za portal zrenjaninski.com petnaestogodišnja Jovana Delić.

    U maju ove godine mlade kajakašice prešle su u klub „Dunav“ iz Bezdana. Skoro celo leto provele su u ovom klubu. Iako ni same nisu verovale da mogu da osvoje državno zlato u kategoriji kadetkinja, trud i odricanje im se isplatilo.

    kajak-sestre-delicc

    – Iz Zrenjanina u Bezdan smo prešle jer je „Dunav“ manji klub, a uspešniji. Preko leta smo imale dva do tri treninga dnevno, i eto uspele smo nakon svega da osvojimo zlato. Preko zime ćemo trenirati u Zrenjaninu zbog škole, a vikendom i kada budemo imale raspust opet ćemo ići tamo – kazala je šesnaestogodišnja Marija.

    Ove dve mlade devojke ne kriju da je ovaj kajak jako težak i da zahteva puno odricanja, ali one koračaju krupnim koracima i žele svakog dana da napreduju sve više. U svemu tome veliku podršku im pružaju roditelji i prijatelji. San im je da jednog dana odu na Olimpijadu, kao i da budu deo reprezentacije kajakaša.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport