• Selektor Ljubomir Obradović optimista pred utakmicu u Zrenjaninu

    Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović zasukao je rukave sa svojim saradnicima na početku operacije „baraž SP 2019“.   Najbolje srpske rukometašice od ponedeljka rade u Zrenjaninu. One će u Kristalnoj dvorani dočekati Poljsku u prvom kvalifikacionom meču za plasman na planetarnu smotru, koja će se narednog decembra održati u Japanu.   Sve reprezentativke, koje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Selektor Ljubomir Obradović optimista pred utakmicu u Zrenjaninu

    Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović zasukao je rukave sa svojim saradnicima na početku operacije „baraž SP 2019“.

     

    Najbolje srpske rukometašice od ponedeljka rade u Zrenjaninu. One će u Kristalnoj dvorani dočekati Poljsku u prvom kvalifikacionom meču za plasman na planetarnu smotru, koja će se narednog decembra održati u Japanu.

     

    Sve reprezentativke, koje su se našle na spisku, zdrave su i spremne za izazove koji predstoje u dva duela. One će snage odmeriti sa timom koji su već porazile na startu Evropskog prvenstva u Nantu prošlog decembra – 30:23.

     

    – Od utorka popodne smo kompletni dolaskom Dijane Radojević. Devojke koje smo izabrali maksimalno su motivisane za ono što sledi. Mi iz stručnog štaba imamo veliko poverenje u njih – kaže Obradović.

     

    Ubeđen u kvalitet naše reprezentacije

     

    On ističe da veruje u plasman na još jedno takmičenje u nizu, koji je počeo sa Evropskim prvenstvom u Srbiji 2012. godine.

     

    – Uvek sam optimista što se tiče rukometa. Tako je bilo i u kvalifikacijama za prošlo EP, ali i baraž sa muškarcima za SP 2019. Tako je i sada. Ubeđen sam da imamo kvalitet. U par prilika počeli smo već sa pripremama za Poljakinje. Ne sme da bude ni jedno iznenađeje, ni jedna nerešiva stvar za koju nemamo odgovor što se tiče taktike. Ubeđen sam da će devojke dati sve od sebe i da će odigrati na visokom nivou. To će nam omogućiti da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Želim da u Japan odemo konačno kompletni i napadnemo mesto koje nam garantuje plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre – kazao je Obradović.

     

    Poljakinje neće biti lako savladati…

     

    – To je ozbiljna reprezentacija. Pogledali smo tu utakmicu iz Nanta zajedno. Gubili smo sa golom na poluvremenu, ali ne zbog odbrane, već zbog grešaka u napadu. Promašili smo dva šuta na prazan gol. I ovog puta će biti veći problem napad, jer nemamo kada da se uigravamo. Samo tri – četiri dana ukupno. Teško je uigravati napad jer devojke dolaze sa svojim navikama i zadacima iz klubova gde igraju veći deo godine. To što radimo u reprezentaciji daje rezultate, ali klupski zahtevi često nisu u saglasnosti sa onim što mi želimo da napravimo. Ako ih ubedimo da igraju na naš način pobedićemo Poljsku i plasirati na SP – istakao je Obradović.

     

    Devojke će imati maksimalnu podršku ljubitelja rukometa

     

    Zrenjanin je grad velike rukometne tradicije. Pokazao se kao odličan domaćin rukometašima prošlog oktobra protiv Belgije.

     

    – Predložio sam da se igra u Zrenjaninu. To je rukometni grad sa publikom koja poznaje naš sport. Videli ste i protiv Belgije, koja nije zvučno rukometno ime, bila je puna hala i odlična atmosfera. Postoji i euforija posle povratka Proletera u Super ligu. Devojke će imati maksimalnu podršku ljubitelja rukometa, ne samo sa lokala, već iz čitave Srbije. Nadamo se najboljem – zaključuje Obradović.

     

    Utakmica je na programu u petak, u 20.15 časova. Revanš se igra u četvrtak u Lubinu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport